Begin je dag bemoedigd

Dagelijkse overdenking met gebed

Onze geestelijke erfenis

03 april 2024

Beluister hier de overdenking:

Wie Hij al van tevoren heeft uitgekozen, heeft Hij er ook van tevoren toe bestemd om het evenbeeld te worden van Zijn Zoon, die de eerstgeborene moest zijn van talloze broeders en zusters. Romeinen 8:29


Jezus kwam naar de aarde om het volmaakte, zondeloze offer voor ons te zijn omdat wij niet het vermogen hebben om volmaakt te zijn in het aardse rijk. Vanwege Zijn offer, kunnen we iedere dag meer als Jezus worden. En we ontvangen zijn geestelijke erfenis wanneer we leven zoals Jezus deed.

Rechtvaardig leven zoals Jezus gebeurt niet van de ene dag op de andere, we zullen allemaal struikelen. Immers, als we volmaakt waren, hadden we geen Redder nodig! Toch moeten we in ons hart ernaar verlangen om van onze geestelijke erfenis ten volle te genieten. We moeten ook leren God te vertrouwen, wetende dat Hij ons zal vormen naar het beeld van Zijn eigen Zoon, Jezus Christus.

Efeziërs 1:11-12 zegt: “in Hem heeft God die alles naar Zijn wil en besluit tot stand brengt (…) vanaf het begin onze hoop te vestigen op Christus, tot eer van Gods grootheid.”

Je bent erfgenaam en God wil dat je leeft met een gevoel van vrede en veiligheid dat komt van het weten wie je bent en van Wie je bent.

Wil je God vertrouwen en je door Hem dagelijks te laten veranderen, zodat Hij je meer en meer naar het beeld van Zijn Zoon kan vormen?

Kort gebed: Heer God, dank U voor mijn geestelijke erfenis in Jezus. Ik vertrouw U, wetende dat U mij in het evenbeeld van Uw Zoon kunt kneden, dag voor dag. Amen

Van Joyce

Hoe werkt de dagelijkse overdenking?

Joyce Meyer geeft je elke dag een Bijbelvers en laat je zien hoe je het in je dagelijks leven kunt toepassen. Aan het einde van elke overdenking nodigen wij je uit om een persoonlijk gebed te zeggen. Het lezen van de overdenking duurt ongeveer 3 minuten. Reserveer deze tijd voor jou en God!


Ontvang elke dag een overdenking per email

Meer van Joyce

Nieuwsbrief abonneren

Maandelijkse impulsen van Joyce voor jou

Doe jezelf een plezier... vergeef!

Volg het pad van verzoening en ervaar vrijheid.

Makkelijk bidden

Ontdek de kracht van gebed!

Wat is een christelijke overdenking precies?

Net als meditatie is een overdenking bedoelt voor inspiratie en ontspanning, maar bovenal is het je persoonlijke tijd met God. Je krijgt nieuwe bemoediging en hulp voor je leven en vindt vrede in de gemeenschap met God.

Contact

Testimonials


Begin je dag bemoedigd met de dagelijkse overdenking van Joyce