Begin je dag bemoedigd

Dagelijkse overdenking met gebed

Ontvang Gods genade

30 oktober 2020

Maar de genade gaat zijn overtreding verre te boven. Door de overtreding van één mens moesten alle mensen sterven, maar de genade die God aan alle mensen schenkt door die ene mens, Jezus Christus, is veel overvloediger. Romeinen 5:15 (NBV)


Genade is Gods kracht om te leven waarvoor Hij jou geroepen heeft. Echter, God schenkt ons niet de genade om buiten Zijn wil om te leven. Als Hij ons laat weten om iets niet te doen en we doen het toch, zullen we het pijnlijke verlies van Zijn zegen ervaren.

Genade is gelijk aan toerusting. God schenkt ons genade zodat we toegerust zijn om Zijn roeping op ons leven te volbrengen. Wanneer we verkiezen ons eigen ding te doen, staan we op onszelf. Maar wanneer we Zijn leiding volgen, dan zal Hij altijd voorzien in de genade en de energie om datgene te doen waarvoor Hij ons geroepen heeft.

Alhoewel we er wel voor moeten kiezen om Zijn genade te ontvangen, hoeven we niets te doen om het te verdienen. Als je ervoor kiest om Gods roeping te volgen, staat Hij klaar en is Hij bereid om je te helpen. Jezus is gestorven om je zonden te bedekken opdat je rechtvaardig voor God kunt wandelen, met toegang tot de Heilige Geest, die je door het dagelijkse leven heen kan navigeren.

Vandaag spoor ik je aan ervoor te zorgen dat je in de positie bent om Zijn genade en toerusting te ontvangen. Wanneer je nog je eigen weg gaat, vertel God dan dat je Hem wilt volgen en vraag Hem om Zijn hulp. Hij zal altijd trouw Zijn Genade aan je blijven schenken.

Kort gebed: Heilige Geest, ik kan niet succesvol leven zonder Uw genade in mijn leven. Ik wil Uw roeping volgen en vraag U mij te helpen om elke dag te leven op de manier zoals U wilt.
Amen.

Van Joyce

Hoe werkt de dagelijkse overdenking?

Joyce Meyer geeft je elke dag een Bijbelvers en laat je zien hoe je het in je dagelijks leven kunt toepassen. Aan het einde van elke overdenking nodigen wij je uit om een persoonlijk gebed te zeggen. Het lezen van de overdenking duurt ongeveer 3 minuten. Reserveer deze tijd voor jou en God!


Ontvang elke dag een overdenking per email

Meer van Joyce

Nieuwsbrief abonneren

Maandelijkse impulsen van Joyce voor jou

Doe jezelf een plezier... vergeef!

Volg het pad van verzoening en ervaar vrijheid.

Makkelijk bidden

Ontdek de kracht van gebed!

Wat is een christelijke overdenking precies?

Net als meditatie is een overdenking bedoelt voor inspiratie en ontspanning, maar bovenal is het je persoonlijke tijd met God. Je krijgt nieuwe bemoediging en hulp voor je leven en vindt vrede in de gemeenschap met God.

Contact

Wij staan voor je klaar

Testimonials

Ze getuigen van Gods genade

Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn maakt onze website gebruik van enkele cookies. Sommige zijn noodzakelijk, andere helpen ons onze website beter te maken en om te weten hoeveel bezoekers en hoe bezoekers onze site gebruiken. Door verder te bladeren op deze site, accepteer je het gebruik van deze cookies onder de voorwaarden die zijn voorzien in onze legal notices.