Begin je dag bemoedigd

Dagelijkse overdenking met gebed

Neem het masker af

22 mei 2022

Beluister hier de overdenking:

Wij allen nu, die met onbedekt gezicht de heerlijkheid van de Here als in een spiegel aanschouwen, worden van gedaante veranderd naar hetzelfde beeld, van heerlijkheid tot heerlijkheid, zoals dit door de Geest van de Here bewerkt wordt. 2 Korintiërs 3:18 (HSV)


Zo vaak gedragen we ons op een bepaalde manier naar buiten toe, terwijl we van binnen eigenlijk heel anders zijn. We hebben zwakten, fouten en angsten – dingen waarvan we denken dat ze ons minder leuk of gewenst maken – die we liever verbergen voor andere mensen. Dus dragen we maskers.

Het gevaar van het dragen van een masker is dat het een verkeerd beeld van ons geeft. Wat andere mensen zien is een leugen. Het gaat niet om wie we zijn of waartoe we geboren zijn. We kunnen de buitenkant wel veranderen, maar we kunnen niet veranderen wie we werkelijk diep van binnen zijn—alleen God kan ons hart veranderen.

We moeten beseffen dat God ons liefheeft gewoon zoals we nu zijn, en zijn liefde voor ons zal nooit minder worden.

En er is nog meer goed nieuws. 2 Korintiërs 3:18 zegt dat God ons aan het veranderen is en ons meer op Hem doet lijken en de gebreken herstelt die we liever willen verbergen.

Vertrouw Hem genoeg om je masker af te zetten. Je zult zien, net als ik, dat je, beetje bij beetje, wordt veranderd naar hetzelfde beeld van jouw Heer.

Kort gebed: Heer, ik realiseer mij dat ik vaak een masker draag om er bij te horen en acceptatie te vinden. Vandaag neem ik het besluit om mijn acceptatie in U te vinden. Terwijl U mij met Uw liefde overweldigt, blijft U doorgaan om mij naar Uw beeld te veranderen. Amen

Van Joyce

Hoe werkt de dagelijkse overdenking?

Joyce Meyer geeft je elke dag een Bijbelvers en laat je zien hoe je het in je dagelijks leven kunt toepassen. Aan het einde van elke overdenking nodigen wij je uit om een persoonlijk gebed te zeggen. Het lezen van de overdenking duurt ongeveer 3 minuten. Reserveer deze tijd voor jou en God!


Ontvang elke dag een overdenking per email

Meer van Joyce

Nieuwsbrief abonneren

Maandelijkse impulsen van Joyce voor jou

Doe jezelf een plezier... vergeef!

Volg het pad van verzoening en ervaar vrijheid.

Makkelijk bidden

Ontdek de kracht van gebed!

Wat is een christelijke overdenking precies?

Net als meditatie is een overdenking bedoelt voor inspiratie en ontspanning, maar bovenal is het je persoonlijke tijd met God. Je krijgt nieuwe bemoediging en hulp voor je leven en vindt vrede in de gemeenschap met God.

Contact

Testimonials


Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn maakt onze website gebruik van enkele cookies. Sommige zijn noodzakelijk, andere helpen ons onze website beter te maken en om te weten hoeveel bezoekers en hoe bezoekers onze site gebruiken. Door verder te bladeren op deze site, accepteer je het gebruik van deze cookies onder de voorwaarden die zijn voorzien in onze legal notices.