Begin je dag bemoedigd

Dagelijkse overdenking met gebed

Nader tot Hem

19 mei 2024

Beluister hier de overdenking:

…De Geest, die Hij in ons deed wonen, begeert Hij met jaloersheid. Jakobus 4:5 (NBV)


Wil je dichter bij God zijn? Hij wil dichter bij ons zijn. De tekst hierboven zegt: de Geest, die Hij in ons deed wonen, begeert Hij met jaloersheid. Dus hoeveel dichterbij kun je zijn?

Wij kunnen altijd dichterbij naderen in onze relatie met God. In feite, zijn wij degenen die bepalen hoe diep onze relatie met Hem zal zijn. Zelfs als Hij in ons leeft, zal de Heilige Geest de relatie met ons niet forceren. Hij wil dat wij Hem verwelkomen in ons leven.

God heeft ons gemaakt voor vriendschap en Hij verlangt vurig naar een relatie met ons. Hij verlangt ernaar met ons te praten, naar ons te luisteren, ons te onderwijzen en ons de weg te wijzen—gewoon een onderdeel te zijn van ons leven. En des te beter worden we daardoor. We worden vernieuwd wanneer we gemeenschap hebben met God. De voordelen om tijd te besteden met de Vader zijn oneindig.

Mijn vriend, ik bemoedig je om vasthoudend te zijn om tijd vrij te maken voor gemeenschap met de Vader. Hij wacht. Hij zegt: “Kom bij mij…” Dus ga je gang.. en zie wat Hij in petto voor je heeft!

Kort gebed: God, het verbaast mij hoe U naar vriendschap met mij verlangt. Ik wil ook dichter bij U zijn. Dank U dat U mij liefheeft en tot mij nadert als ik tot U nader. Amen

Van Joyce

Hoe werkt de dagelijkse overdenking?

Joyce Meyer geeft je elke dag een Bijbelvers en laat je zien hoe je het in je dagelijks leven kunt toepassen. Aan het einde van elke overdenking nodigen wij je uit om een persoonlijk gebed te zeggen. Het lezen van de overdenking duurt ongeveer 3 minuten. Reserveer deze tijd voor jou en God!


Ontvang elke dag een overdenking per email

Meer van Joyce

Nieuwsbrief abonneren

Maandelijkse impulsen van Joyce voor jou

Doe jezelf een plezier... vergeef!

Volg het pad van verzoening en ervaar vrijheid.

Makkelijk bidden

Ontdek de kracht van gebed!

Wat is een christelijke overdenking precies?

Net als meditatie is een overdenking bedoelt voor inspiratie en ontspanning, maar bovenal is het je persoonlijke tijd met God. Je krijgt nieuwe bemoediging en hulp voor je leven en vindt vrede in de gemeenschap met God.

Contact

Testimonials


Begin je dag bemoedigd met de dagelijkse overdenking van Joyce