Begin je dag bemoedigd

Dagelijkse overdenking met gebed

Moeilijke keuzes maken

03 juli 2023

Beluister hier de overdenking:

Want de hogepriester die wij hebben is er Een die met onze zwakheden kan meevoelen, juist omdat Hij, net als wij, in elk opzicht op de proef is gesteld, met dit verschil dat Hij niet vervallen is tot zonde. Hebreeën 4:15


Het is belangrijk om de juiste keuzes te maken, vooral te midden van leed, ontmoediging, frustratie en verwarring — wanneer het juiste kiezen een moeilijke keuze is. Wanneer dingen stressvol zijn, zijn we van nature geneigd om de weg van de minste weerstand te kiezen. Maar dat zijn juist die momenten waarin het maken van de juiste keuze het grootste verschil kan betekenen. Want om goede resultaten te oogsten in je leven, moet je het juiste doen, ook als je er geen zin in hebt.

Het verbaast me steeds opnieuw dat Jezus precies weet hoe we ons voelen. Toen Hij mens werd, werd Hij net als wij in elk opzicht op de proef gesteld. Hij wilde soms ook opgeven en de makkelijke weg kiezen, maar Hij overwon en nam de moeilijke beslissingen.

Wanneer we vermoeid raken en wankelen in onze vastberadenheid, kunnen we met vertrouwen weten dat we een God dienen die weet waar we doorheen gaan. Hij wil ons helpen en Zijn genade geven zodat we de moeilijke keuzes niet in ons eentje hoeven te maken.

Wanneer je gestrest bent of op het punt staat om op te geven, onthoud dan dat God met je is en je begrijpt. Vind de kracht om de moeilijke keuzes in Hem te maken.

Kort gebed: Here God, ik ben zo blij en dankbaar dat U alles waar ik doorheen ga en mee worstel begrijpt. Als ik word verleid om de weg van de minste weerstand te kiezen, vind ik mijn kracht in U om de moeilijke keuzes te maken. Amen

Van Joyce

Hoe werkt de dagelijkse overdenking?

Joyce Meyer geeft je elke dag een Bijbelvers en laat je zien hoe je het in je dagelijks leven kunt toepassen. Aan het einde van elke overdenking nodigen wij je uit om een persoonlijk gebed te zeggen. Het lezen van de overdenking duurt ongeveer 3 minuten. Reserveer deze tijd voor jou en God!


Ontvang elke dag een overdenking per email

Meer van Joyce

Nieuwsbrief abonneren

Maandelijkse impulsen van Joyce voor jou

Doe jezelf een plezier... vergeef!

Volg het pad van verzoening en ervaar vrijheid.

Makkelijk bidden

Ontdek de kracht van gebed!

Wat is een christelijke overdenking precies?

Net als meditatie is een overdenking bedoelt voor inspiratie en ontspanning, maar bovenal is het je persoonlijke tijd met God. Je krijgt nieuwe bemoediging en hulp voor je leven en vindt vrede in de gemeenschap met God.

Contact

Testimonials