Begin je dag bemoedigd

Dagelijkse overdenking met gebed

Kies voor betere gedachten en heb een beter leven

23 oktober 2020

Dood en leven zijn in de macht van de tong, wie hem liefheeft, zal de vrucht ervan eten. Spreuken 18:21 (HSV)


Deze Bijbeltekst zegt duidelijk dat er dood en leven is in de woorden die wij spreken. Het is zo belangrijk dat we leren om onze tong te beheersen, maar we moeten ervoor zorgen dat we het op de juiste wijze doen.

Ik denk dat een aantal mensen wel proberen om hun tong te beheersen, maar niets doen aan hun denken. Dat is alsof je het bovenste gedeelte van het onkruid uittrekt – maar als de wortel niet uitgegraven wordt, komt het onkruid telkens weer terug. Je zult nooit je mond kunnen houden als je niet eerst leert om je denken te beheersen.

We komen vaak in de verleiding om het verkeerde te denken, maar dat we hoeven het niet te accepteren. We hebben een keuze! We kunnen bewust kiezen om het juiste te denken, zodat we vervolgens kunnen kiezen om het juiste te zeggen.

Je kunt kiezen voor gedachten die op een vernieuwende wijze je leven vullen door naar God en Zijn Woord te luisteren, te lezen, eraan te denken of erover te praten. Wat in je is zal zijn weg naar buiten vinden, dus als je denken vervuld is met goede, positieve, krachtige en vernieuwende gedachten van God, dan zullen de goede, positieve, krachtige en leven-gevende woorden vanzelf volgen.

Kort gebed: Heilige Geest, ik wil mijn denken veranderen, zodat ik leven-gevende woorden kan spreken. Help mij mijn denken te vernieuwen met Uw Woord, zodat mijn woorden U weerspiegelen.
Amen.

Van Joyce

Hoe werkt de dagelijkse overdenking?

Joyce Meyer geeft je elke dag een Bijbelvers en laat je zien hoe je het in je dagelijks leven kunt toepassen. Aan het einde van elke overdenking nodigen wij je uit om een persoonlijk gebed te zeggen. Het lezen van de overdenking duurt ongeveer 3 minuten. Reserveer deze tijd voor jou en God!


Ontvang elke dag een overdenking per email

Meer van Joyce

Nieuwsbrief abonneren

Maandelijkse impulsen van Joyce voor jou

Doe jezelf een plezier... vergeef!

Volg het pad van verzoening en ervaar vrijheid.

Makkelijk bidden

Ontdek de kracht van gebed!

Wat is een christelijke overdenking precies?

Net als meditatie is een overdenking bedoelt voor inspiratie en ontspanning, maar bovenal is het je persoonlijke tijd met God. Je krijgt nieuwe bemoediging en hulp voor je leven en vindt vrede in de gemeenschap met God.

Contact

Wij staan voor je klaar

Testimonials

Ze getuigen van Gods genade

Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn maakt onze website gebruik van enkele cookies. Sommige zijn noodzakelijk, andere helpen ons onze website beter te maken en om te weten hoeveel bezoekers en hoe bezoekers onze site gebruiken. Door verder te bladeren op deze site, accepteer je het gebruik van deze cookies onder de voorwaarden die zijn voorzien in onze legal notices.