Begin je dag bemoedigd

Dagelijkse overdenking met gebed

Je tong beheersen

2 maart 2021

Behoed dan je tong voor het kwaad, je lippen voor woorden van bedrog… Psalmen 34:14 (NBV)


Een belangrijke sleutel om God te verheerlijken is om onze tong te beheersen. In Psalmen 50:23 staat: “wie een dankoffer brengt, geeft Mij alle eer …”

Wat zou er gebeuren als je iedere dag je mond aan God zou geven zodat alleen godsdienstige woorden over je lippen zouden komen? En dan heb ik het niet alleen over lofprijzing en aanbidding tijdens je stille tijd met God of het uitspreken van positieve en bemoedigende woorden over jezelf. De gezondheid van jouw relaties is afhankelijk van hoe jij met en over anderen spreekt.

In Psalm 34:13 staat: “Behoed dan je tong voor het kwaad, je lippen voor woorden van bedrog”. Lieg jij tegen anderen? Beledig je hen of spreek je kwaad over hen? Of spreek je woorden van redding en bemoediging, die vreugde brengen aan iedereen die je ontmoet?

Geef je mond aan God en gebruik het alleen voor hetgeen Hem behaagt – lofprijzing en aanbidding, onderricht en bemoediging, en dankbetuiging. Plaats je lippen elke ochtend op het altaar. Geef je mond aan God door Zijn Woord te bidden: “Ontsluit mijn lippen, Heer, en mijn mond zal Uw lof verkondigen” (Psalm 51:17).

Kort gebed: Ontsluit mijn lippen, Heer, en mijn mond zal U loven en danken. Help mij mijn woorden te gebruiken om vreugde en leven te brengen aan de mensen om mij heen, en om U lof te brengen en te verheerlijken. Amen.

Van Joyce

Hoe werkt de dagelijkse overdenking?

Joyce Meyer geeft je elke dag een Bijbelvers en laat je zien hoe je het in je dagelijks leven kunt toepassen. Aan het einde van elke overdenking nodigen wij je uit om een persoonlijk gebed te zeggen. Het lezen van de overdenking duurt ongeveer 3 minuten. Reserveer deze tijd voor jou en God!


Ontvang elke dag een overdenking per email

Meer van Joyce

Nieuwsbrief abonneren

Maandelijkse impulsen van Joyce voor jou

Doe jezelf een plezier... vergeef!

Volg het pad van verzoening en ervaar vrijheid.

Makkelijk bidden

Ontdek de kracht van gebed!

Wat is een christelijke overdenking precies?

Net als meditatie is een overdenking bedoelt voor inspiratie en ontspanning, maar bovenal is het je persoonlijke tijd met God. Je krijgt nieuwe bemoediging en hulp voor je leven en vindt vrede in de gemeenschap met God.

Contact

Wij staan voor je klaar

Testimonials

Ze getuigen van Gods genade

Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn maakt onze website gebruik van enkele cookies. Sommige zijn noodzakelijk, andere helpen ons onze website beter te maken en om te weten hoeveel bezoekers en hoe bezoekers onze site gebruiken. Door verder te bladeren op deze site, accepteer je het gebruik van deze cookies onder de voorwaarden die zijn voorzien in onze legal notices.