Begin je dag bemoedigd

Dagelijkse overdenking met gebed

Je bent altijd welkom

30 mei 2024

Beluister hier de overdenking:

...in Wie wij vrijelijk [onvoorwaardelijke benadering met vrijheid en zonder vrees] toegang hebben tot God, vol vertrouwen door ons geloof in Hem. Efeziërs 3:12 (NBV)


God heeft ons toestemming gegeven om onbevreesd, met vertrouwen en vrijmoedig Zijn troon van genade te benaderen. In feite worden we in Efeziërs 3:12 aangemoedigd om Hem vrijelijk te benaderen.

Door onze relatie met Christus, blijft de Heilige Geest altijd met ons. Maar dit Bijbelgedeelte vertelt ons dat omdat we de rechtvaardiging van God in Christus zijn, kunnen we er zeker van zijn dat God ons liefheeft en ons altijd accepteert. En wanneer we Zijn hulp en vergeving nodig hebben, dan geeft Hij deze vrijelijk. We mogen Hem voor alles wat we nodig hebben benaderen, elke keer opnieuw.

We kunnen als we dat willen wel 200 keer per dag naar Hem toegaan met een “in en uit” type voorrecht. God zegt zelfs niet tegen ons dat we op de deur moeten kloppen of dat we moeten wachten tot iemand zegt: “Kom binnen.”

Stel je voor dat je een vriend hebt die zegt, “Weet je wat? Je mag altijd langskomen wanneer je maar wilt. Je hoeft zelfs niet te kloppen want je bent altijd welkom, dag en nacht. Kom gewoon binnen!”

Denk hier eens over na..; God zegt tegen jou dat je zonder enig voorbehoud welkom bent, wat betekent dat je niet voorzichtig of twijfelend hoeft te zijn of je hoeft af te vragen of je niet al te vaak komt. Het betekent zelfs dat wanneer je een aantal fouten maakt of dingen doet die je niet had moeten doen, je jouw zonden kunt belijden, gereinigd wordt in het bloed van Jezus en vrijmoedig Zijn aanwezigheid binnengaat.

Kort gebed: Heer het is wonderbaarlijk te weten dat ik altijd tot U mag komen en dat U altijd met mij bent. Ik ben zo dankbaar voor dit voorrecht en wil U danken dat U mij bemoedigt om te komen. Amen

Van Joyce

Hoe werkt de dagelijkse overdenking?

Joyce Meyer geeft je elke dag een Bijbelvers en laat je zien hoe je het in je dagelijks leven kunt toepassen. Aan het einde van elke overdenking nodigen wij je uit om een persoonlijk gebed te zeggen. Het lezen van de overdenking duurt ongeveer 3 minuten. Reserveer deze tijd voor jou en God!


Ontvang elke dag een overdenking per email

Meer van Joyce

Nieuwsbrief abonneren

Maandelijkse impulsen van Joyce voor jou

Doe jezelf een plezier... vergeef!

Volg het pad van verzoening en ervaar vrijheid.

Makkelijk bidden

Ontdek de kracht van gebed!

Wat is een christelijke overdenking precies?

Net als meditatie is een overdenking bedoelt voor inspiratie en ontspanning, maar bovenal is het je persoonlijke tijd met God. Je krijgt nieuwe bemoediging en hulp voor je leven en vindt vrede in de gemeenschap met God.

Contact

Testimonials


Begin je dag bemoedigd met de dagelijkse overdenking van Joyce