Begin je dag bemoedigd

Dagelijkse overdenking met gebed

In tevredenheid en voldoening leven

03 februari 2023

Beluister hier de overdenking:

Maar de godsvrucht is inderdaad een bron van grote winst, vergezeld van tevredenheid. 1 Timotheüs 6:6 (HSV)


De Bijbel zegt dat de godsvrucht die vergezeld gaat van tevredenheid een grote en overvloedige winst is. Wat ik daaruit opmaak is dat een godsdienstig (gelovig) persoon die tevreden is, op de beste plek is waar hij maar kan zijn!

Vreugde komt niet van het op orde en onder controle hebben van je omstandigheden, het komt van wat er in je hart is. Bijvoorbeeld, de wereld is vol van mensen die hebben wat ze denken dat ze willen hebben, en nog steeds zijn ze niet gelukkig. In feite, zijn sommigen van de meest ongelukkige mensen in de wereld die mensen die alles lijken te hebben.

Tevredenheid gaat niet over roem, bekendheid, hoeveel geld je hebt, je positie op het werk of je sociale netwerk. Het wordt niet gevonden in je opleidingsniveau of aan welke kant van het spoor je geboren bent. Tevredenheid is een hartsgesteldheid.

Er is niemand gelukkiger dan een echt dankbaar mens, een echt tevreden mens. Het woord tevredenheid betekent: “Dusdanig tevreden zijn tot het punt, dat niets je verontrust ongeacht wat er ook gebeurt, maar niet dusdanig voldaan tot het punt, dat je nooit meer een verandering wilt.”

We willen allemaal zien dat dingen beter gaan. Laat je, daar waar je nu bent, niet verontrusten. Je kunt kiezen om te geloven dat God aan het werk is en dat dingen aan het veranderen zijn, en op een gegeven moment zul je het resultaat zien.
Het leven gaat over de keuzes die we maken… dus kies elke dag voor een leven van tevredenheid en voldoening. Je doet er geen verkeerd aan, als je dat doet.

Kort gebed: Heer God, ik wil tevreden en voldaan zijn met waar ik nu ben, hier en nu. Geef mij de kracht om te kiezen voor iedere dag opnieuw tevreden zijn. Amen

Van Joyce

Hoe werkt de dagelijkse overdenking?

Joyce Meyer geeft je elke dag een Bijbelvers en laat je zien hoe je het in je dagelijks leven kunt toepassen. Aan het einde van elke overdenking nodigen wij je uit om een persoonlijk gebed te zeggen. Het lezen van de overdenking duurt ongeveer 3 minuten. Reserveer deze tijd voor jou en God!


Ontvang elke dag een overdenking per email

Meer van Joyce

Nieuwsbrief abonneren

Maandelijkse impulsen van Joyce voor jou

Doe jezelf een plezier... vergeef!

Volg het pad van verzoening en ervaar vrijheid.

Makkelijk bidden

Ontdek de kracht van gebed!

Wat is een christelijke overdenking precies?

Net als meditatie is een overdenking bedoelt voor inspiratie en ontspanning, maar bovenal is het je persoonlijke tijd met God. Je krijgt nieuwe bemoediging en hulp voor je leven en vindt vrede in de gemeenschap met God.

Contact

Testimonials