Begin je dag bemoedigd

Dagelijkse overdenking met gebed

Het ontvangen van Gods kracht door gebed

5 mei 2021

In de dagen dat Hij op aarde was, heeft Hij met luid geroep en onder tranen gebeden en smeekbeden geofferd aan Hem Die Hem uit de dood kon verlossen. En Hij is uit de angst verhoord. Hebreeën 5:7 (HSV)


Gebed is zo krachtig omdat het de harten van de mensen op aarde samenbrengt met het hart van God in de hemel. Wanneer we bidden, dan verbinden we ons met God, en Hij heeft meer invloed op ons dagelijks leven dan ons verstand kan bevatten.

Ik geloof dat gebed een van de grootste krachten van het hele universum is. Dat lijkt misschien een gewaagde uitspraak, maar het is waar!

Gebed opent de deur voor God om te werken. Het is een activiteit waaraan jij en ik op aarde kunnen deelnemen wanneer we hemelse kracht in ons leven nodig hebben die ons wijsheid, richting, bemoediging of een wonderbaarlijke doorbraak brengt. Gebed verbindt ons met God — en dat is waarom het een grotere kracht is dan wat we ons ook maar ooit kunnen voorstellen. Zelfs Jezus moest bidden om deze kracht te ontvangen toen Hij op aarde was.

Alleen Gods kracht kan vrede en vreugde brengen, wijsheid verlenen, een gevoel van waarde en doel geven aan iemands leven en wonderen bewerkstelligen.

Wil je die kracht zien werken in je leven? Maak gebed tot een prioriteit.

Kort gebed: Heer, de kracht van gebed is absoluut verbazingwekkend. Ik wil met U verbinden en Uw werk in mijn leven zien, dus ik maak nu een verbintenis om in een voortdurende staat van gebed met U te blijven. Amen

Van Joyce

Hoe werkt de dagelijkse overdenking?

Joyce Meyer geeft je elke dag een Bijbelvers en laat je zien hoe je het in je dagelijks leven kunt toepassen. Aan het einde van elke overdenking nodigen wij je uit om een persoonlijk gebed te zeggen. Het lezen van de overdenking duurt ongeveer 3 minuten. Reserveer deze tijd voor jou en God!


Ontvang elke dag een overdenking per email

Meer van Joyce

Nieuwsbrief abonneren

Maandelijkse impulsen van Joyce voor jou

Doe jezelf een plezier... vergeef!

Volg het pad van verzoening en ervaar vrijheid.

Makkelijk bidden

Ontdek de kracht van gebed!

Wat is een christelijke overdenking precies?

Net als meditatie is een overdenking bedoelt voor inspiratie en ontspanning, maar bovenal is het je persoonlijke tijd met God. Je krijgt nieuwe bemoediging en hulp voor je leven en vindt vrede in de gemeenschap met God.

Contact

Wij staan voor je klaar

Testimonials

Ze getuigen van Gods genade

Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn maakt onze website gebruik van enkele cookies. Sommige zijn noodzakelijk, andere helpen ons onze website beter te maken en om te weten hoeveel bezoekers en hoe bezoekers onze site gebruiken. Door verder te bladeren op deze site, accepteer je het gebruik van deze cookies onder de voorwaarden die zijn voorzien in onze legal notices.