Begin je dag bemoedigd

Dagelijkse overdenking met gebed

Heeft God liever polyester of denim?

19 september 2024

Beluister hier de overdenking:

Het gaat niet om wat de mens ziet: de mens kijkt naar het uiterlijk, maar de Heer kijkt naar het hart. 1 Samuel 16:7


Vroeger was ik nogal veroordelend over de manier waarop sommige mensen zich kleden. Indertijd dacht ik dat ik geen spijkerbroek kon dragen tijdens het preken op een conferentie. Maar mijn zoon zei tegen mij, “Denk je echt dat God polyester meer zalving geeft dan denim?”

Dit soort dingen brachten mij tot het schokkend besef dat ik mij vasthield aan een religieuze houding terwijl God mijn blik wilde vernieuwen opdat ik meer mensen kon bereiken.

Natuurlijk is het goed om ons mooi aan te kleden wanneer we naar de kerk gaan. Maar uiteindelijk gaat het erom dat we niet dusdanig gericht zijn op onze uiterlijke verschijning dat we het zicht verliezen op ons voornaamste doel: het ontwikkelen van een nauwe en persoonlijke relatie met God.

God wil dat we een relatie met Hem hebben. Dit betekent dat we de hele dag door met Hem communiceren, net zoals we dat met ons familielid en onze beste vriend doen. Het gaat Hem niet om het uiterlijk.. doch om een echte relatie.

Kort gebed: Here God, help mij Uw houding aan te nemen ten aanzien van een uiterlijke verschijning. Help mij om anderen, die zich niet kleden zoals ik vind dat ze zouden moeten, niet te veroordelen. En help mij een sterke innerlijke relatie met U te bouwen. Amen

Van Joyce

Hoe werkt de dagelijkse overdenking?

Joyce Meyer geeft je elke dag een Bijbelvers en laat je zien hoe je het in je dagelijks leven kunt toepassen. Aan het einde van elke overdenking nodigen wij je uit om een persoonlijk gebed te zeggen. Het lezen van de overdenking duurt ongeveer 3 minuten. Reserveer deze tijd voor jou en God!


Ontvang elke dag een overdenking per email

Meer van Joyce

Nieuwsbrief abonneren

Maandelijkse impulsen van Joyce voor jou

Doe jezelf een plezier... vergeef!

Volg het pad van verzoening en ervaar vrijheid.

Makkelijk bidden

Ontdek de kracht van gebed!

Wat is een christelijke overdenking precies?

Net als meditatie is een overdenking bedoelt voor inspiratie en ontspanning, maar bovenal is het je persoonlijke tijd met God. Je krijgt nieuwe bemoediging en hulp voor je leven en vindt vrede in de gemeenschap met God.

Contact

Testimonials


Begin je dag bemoedigd met de dagelijkse overdenking van Joyce