Begin je dag bemoedigd

Dagelijkse overdenking met gebed

Gods goedkeuring

12 februari 2024

Beluister hier de overdenking:

Moge de HEER u zegenen en u beschermen, moge de HEER het licht van zijn gelaat over u doen schijnen en u genadig zijn, moge de HEER u zijn gelaat toewenden en u vrede geven. Numeri 6:24-26 (NBV)


Wij moeten woorden van bevestiging uitspreken over mensen. We moeten deze zegen uit Numeri 6:24-26 weer voor de dag halen: Moge de HEER u zegenen en u beschermen, moge de HEER het licht van zijn gelaat over u doen schijnen en u genadig (liefdevol, vergevingsgezind en gunst gevend) zijn, moge de HEER u zijn [goedkeurende] gelaat toewenden en u vrede geven.

Met andere woorden, God glimlacht naar jou. Denk daar eens over na. Elke keer dat je naar iemand glimlacht zeg je tegen hen: “Je hebt mijn goedkeuring, ik accepteer jou, jij bent tof.”
God keurt je niet alleen goed, Hij glimlacht naar jou. Hij houdt van je! Dat moet je zo diep in je hart geworteld zien te krijgen, dat niets dat ooit van je weg kan nemen.

Als je in Gods liefde geworteld bent, zal Hij jou helpen om in geloof op te staan en te beginnen met wandelen in gehoorzaamheid aan Hem. Maar je kunt niet vooruitlopen op Hem en goede werken pogen te verrichten in je eigen kracht. Je moet het Woord van God kennen, zodat je weet wie je bent in Christus.

In Psalm 18:19 zegt David, “God schiep behagen in mij.” David was niet perfect, maar hij wist dat God verblijd was over hem. God is ook blij met jou. Die waarheid moet je diep tot je door laten dringen. Hij glimlacht over jou en Hij houdt heel veel van jou. God heeft je lief!

Kort gebed: Heer, dank U voor al Uw liefde en goedkeuring voor mij. Dank U dat U naar mij glimlacht. Uw liefde heeft mijn leven veranderd en ik weet dat dit zal blijven gebeuren als ik in U blijf groeien. Amen

Van Joyce

Hoe werkt de dagelijkse overdenking?

Joyce Meyer geeft je elke dag een Bijbelvers en laat je zien hoe je het in je dagelijks leven kunt toepassen. Aan het einde van elke overdenking nodigen wij je uit om een persoonlijk gebed te zeggen. Het lezen van de overdenking duurt ongeveer 3 minuten. Reserveer deze tijd voor jou en God!


Ontvang elke dag een overdenking per email

Meer van Joyce

Nieuwsbrief abonneren

Maandelijkse impulsen van Joyce voor jou

Doe jezelf een plezier... vergeef!

Volg het pad van verzoening en ervaar vrijheid.

Makkelijk bidden

Ontdek de kracht van gebed!

Wat is een christelijke overdenking precies?

Net als meditatie is een overdenking bedoelt voor inspiratie en ontspanning, maar bovenal is het je persoonlijke tijd met God. Je krijgt nieuwe bemoediging en hulp voor je leven en vindt vrede in de gemeenschap met God.

Contact

Testimonials