Begin je dag bemoedigd

Dagelijkse overdenking met gebed

God werkt door mensen

23 januari 2021

En ze gaven aanzienlijk meer dan we hadden verwacht: door Gods wil gaven ze zichzelf in de eerste plaats aan de Heer, en vervolgens ook aan ons. 2 Korintiërs 8:5 (NBV)


Op een ochtend tijdens mijn stille tijd met God zei ik tegen de Heer: “Hoe kunt U alle pijn van de wereld zien, zoals stervende kinderen, mensenhandel, genocide, onrecht, afbraak en armoede, en niet iets doen?”

Ik zei het niet om te klagen of omdat ik Zijn integriteit in twijfel trok, en ik weet zelfs niet of ik echt een antwoord daarop verwachtte, maar ik vroeg het Hem gewoon. Onmiddellijk kwam Zijn antwoord hierop terug: “Ik werk door mensen heen. Ik wacht op Mijn volk om op te staan en iets gaan doen.”

Jij en ik zijn onderdeel van een leger, het lichaam van Christus, en het is nodig dat iedereen zijn deel doet om de wereld te veranderen. God wil door ons heen werken, en Hij roept ons op om liefde te tonen en aan het werk te gaan.

In 2 Korintiërs 8 spreekt Paulus over hoe de gemeenten van Macedonië gaven, zeggende: “Maar eerst gaven zij zichzelf aan de Heer en aan ons [als Zijn vertegenwoordigers], door Gods wil [hun persoonlijke belangen volkomen negerend, gaven ze zoveel als ze konden, ze hebben zichzelf tot onze beschikking gesteld om door Gods wil geleid te worden]”.

Dat verbaasde mij, ze gaven niet alleen hun geld, ze gaven zichzelf. God roept ons om op dezelfde manier te leven. En een persoon die voor de Heer werkt, kan al een belangrijk verschil maken! Dus, hoe ga jij jezelf vandaag geven aan de Heer en hoe kun je vandaag Zijn dienstknecht zijn?

Kort gebed: God, ik nodig U uit om door mij heen te werken. Ik kies ervoor om het egoïsme neer te leggen en de liefde op te pakken zodat ik door U gebruikt kan worden om de wereld te veranderen. Amen.

Van Joyce

Hoe werkt de dagelijkse overdenking?

Joyce Meyer geeft je elke dag een Bijbelvers en laat je zien hoe je het in je dagelijks leven kunt toepassen. Aan het einde van elke overdenking nodigen wij je uit om een persoonlijk gebed te zeggen. Het lezen van de overdenking duurt ongeveer 3 minuten. Reserveer deze tijd voor jou en God!


Ontvang elke dag een overdenking per email

Meer van Joyce

Nieuwsbrief abonneren

Maandelijkse impulsen van Joyce voor jou

Doe jezelf een plezier... vergeef!

Volg het pad van verzoening en ervaar vrijheid.

Makkelijk bidden

Ontdek de kracht van gebed!

Wat is een christelijke overdenking precies?

Net als meditatie is een overdenking bedoelt voor inspiratie en ontspanning, maar bovenal is het je persoonlijke tijd met God. Je krijgt nieuwe bemoediging en hulp voor je leven en vindt vrede in de gemeenschap met God.

Contact

Wij staan voor je klaar

Testimonials

Ze getuigen van Gods genade

Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn maakt onze website gebruik van enkele cookies. Sommige zijn noodzakelijk, andere helpen ons onze website beter te maken en om te weten hoeveel bezoekers en hoe bezoekers onze site gebruiken. Door verder te bladeren op deze site, accepteer je het gebruik van deze cookies onder de voorwaarden die zijn voorzien in onze legal notices.