Begin je dag bemoedigd

Dagelijkse overdenking met gebed

God kan verlossen

21 april 2024

Beluister hier de overdenking:

David zei: ‘De Heer, die me gered heeft uit de klauwen van leeuwen en beren, zal me ook redden uit de handen van deze Filistijn’. En Saul zei tegen David, ‘Ga dan, en moge de Heer je bijstaan’. 1 Samuel 17:37


In tijden van crises, is het eenvoudig te denken dat God niet kan verlossen. Om je geloof te versterken, bekijk dan de volgende Bijbelgedeelten waar God Zijn kinderen verloste uit hun ellende.

In 1 Samuel 17:37 wist David dat hij Goliath kon verslaan omdat God hem al van een leeuw en beer had gered.

In Daniël 3 weigerden Sadrach, Mesach en Abednego het bevel van de Koning om neer te knielen voor het gouden beeld dat hij had opgericht. Ze bleven de Here God aanbidden. Als gevolg hiervan werden ze in een vurige oven geworpen die zeven keer heter was gestookt. Maar God bevrijdde hen zo volkomen uit deze beproeving dat ze zelfs niet naar rook roken! Hij vertoonde zich zelfs in het vuur!

In Daniël 6 is nog een voorbeeld van Gods bereidheid en vermogen om te verlossen. Daniël werd in de leeuwenkuil geworpen omdat hij bad tot God. Daniël werd op zo’n bijzondere wijze verlost dat hij ongedeerd uit de beproeving kwam, terwijl zijn vijanden volkomen werden verslagen.

Merk je hier een trend op? Wanneer Gods mensen stappen zetten in geloof om te doen wat God van hen vraagt te doen, zal God gaan reageren en hen de overwinning geven. God kan Zijn kinderen uit elke situatie verlossen. Besef vandaag dat Zijn verlossingskracht groter is dan jouw probleem.

Kort gebed: Heer God, keer op keer heeft U Uw kinderen uit de ellende verlost, en ik weet dat U niet tekort zult schieten. U bent meer dan in staat om mijn situatie aan te pakken, dus ik stel mijn vertrouwen op U. Amen

Van Joyce

Hoe werkt de dagelijkse overdenking?

Joyce Meyer geeft je elke dag een Bijbelvers en laat je zien hoe je het in je dagelijks leven kunt toepassen. Aan het einde van elke overdenking nodigen wij je uit om een persoonlijk gebed te zeggen. Het lezen van de overdenking duurt ongeveer 3 minuten. Reserveer deze tijd voor jou en God!


Ontvang elke dag een overdenking per email

Meer van Joyce

Nieuwsbrief abonneren

Maandelijkse impulsen van Joyce voor jou

Doe jezelf een plezier... vergeef!

Volg het pad van verzoening en ervaar vrijheid.

Makkelijk bidden

Ontdek de kracht van gebed!

Wat is een christelijke overdenking precies?

Net als meditatie is een overdenking bedoelt voor inspiratie en ontspanning, maar bovenal is het je persoonlijke tijd met God. Je krijgt nieuwe bemoediging en hulp voor je leven en vindt vrede in de gemeenschap met God.

Contact

Testimonials


Begin je dag bemoedigd met de dagelijkse overdenking van Joyce