Begin je dag bemoedigd

Dagelijkse overdenking met gebed

God geeft genade aan de nederigen

25 november 2022

Beluister hier de overdenking:

Overigens, in de omgang moet ieder van u altijd de minste willen zijn, want God keert zich tegen hoogmoedigen, maar aan nederigen schenkt Hij zijn genade. 1 Petrus 5:5 (NBV)


1 Petrus 5:5 zegt ons dat God zich tegen de hoogmoedigen keert, maar aan nederigen Zijn genade schenkt. Elke man of vrouw die denkt dat ze het zelf gemaakt hebben, zal ruw worden wakker geschud omdat Jezus zei: “… zonder (los van) Mij kunt u niets doen” (Johannes 15:5).

Wanneer we in trots leven en proberen succesvol te zijn zonder Gods hulp, staan we open voor elke aanval van de vijand. Maar nederigheid is als een bescherming die Gods hulp aantrekt.
Wanneer je jezelf verootmoedigt door te zeggen: “God, ik weet niet wat ik moet doen, maar ik vertrouw op U,” zal God je helpen.

God zal ons niet laten slagen, behalve als we op Hem leunen en vertrouwen. Als we onszelf verootmoedigen onder de machtige hand van God, dan zal Hij ons te zijner tijd optillen. (Zie 1 Petrus 5:6). Te zijner tijd is op Gods tijd – wanneer God weet dat we klaar zijn, niet wanneer wij denken dat we klaar zijn. Hoe eerder we dat begrijpen en aanvaarden, des te eerder kan God Zijn plan in ons leven uitwerken.

Kort gebed: Here God, ik verootmoedig mijzelf voor U, en ik weet dat U op Uw tijd mij wilt verheffen. Ik kan in mijn eentje niet slagen. Ik heb Uw hulp nodig. Amen.

Van Joyce

Hoe werkt de dagelijkse overdenking?

Joyce Meyer geeft je elke dag een Bijbelvers en laat je zien hoe je het in je dagelijks leven kunt toepassen. Aan het einde van elke overdenking nodigen wij je uit om een persoonlijk gebed te zeggen. Het lezen van de overdenking duurt ongeveer 3 minuten. Reserveer deze tijd voor jou en God!


Ontvang elke dag een overdenking per email

Meer van Joyce

Nieuwsbrief abonneren

Maandelijkse impulsen van Joyce voor jou

Doe jezelf een plezier... vergeef!

Volg het pad van verzoening en ervaar vrijheid.

Makkelijk bidden

Ontdek de kracht van gebed!

Wat is een christelijke overdenking precies?

Net als meditatie is een overdenking bedoelt voor inspiratie en ontspanning, maar bovenal is het je persoonlijke tijd met God. Je krijgt nieuwe bemoediging en hulp voor je leven en vindt vrede in de gemeenschap met God.

Contact

Testimonials