Begin je dag bemoedigd

Dagelijkse overdenking met gebed

Ga uitdagingen van dag tot dag aan

06 augustus 2022

Beluister hier de overdenking:

Heb ik het u niet geboden? Wees sterk en moedig, schrik niet en wees niet ontmoedigd, want de Heere, uw God, is met u, overal waar u heengaat. Jozua 1:9


Ik verzoek je met klem om uitdagingen van dag tot dag aan te gaan. Het te ver vooruitkijken heeft de neiging om ons te overweldigen. Op God vertrouwen vraagt van ons te geloven dat Hij ons “dagelijks brood” geeft; wat betekent dat we het ontvangen als we het nodig hebben en meestal niet eerder.

Soms kunnen uitdagingen onmogelijk en overweldigend lijken, maar God is altijd met ons. We moeten alleen moedig zijn en de kracht ontvangen die Hij ons geeft. Onthoud dat God je zijn genade zal geven om vandaag te doen wat je moet doen. Dus is het belangrijk om je te richten op het leven van vandaag, in plaats van zorgen te maken over morgen.

Dit principe is van toepassing op veel andere gebieden van je leven: uit de schulden komen, je huis schoonmaken, huwelijksproblemen oplossen, je kinderen straffen, op tijd zijn voor werk of het afronden van een project. Wat je ook moet doen in je leven, je kunt het!

Filippenzen 4:13 zegt dat je tegen alles bestand bent door Hem die jou kracht geeft. Niets is teveel voor je wanneer Hij aan je zijde is.

Kort gebed: Here God, zelfs wanneer de uitdagingen die voor mij liggen onmogelijk lijken, weet ik dat ik ze van dag tot dag aan kan omdat U bij mij bent. Ik ontvang Uw kracht vandaag.

Van Joyce

Hoe werkt de dagelijkse overdenking?

Joyce Meyer geeft je elke dag een Bijbelvers en laat je zien hoe je het in je dagelijks leven kunt toepassen. Aan het einde van elke overdenking nodigen wij je uit om een persoonlijk gebed te zeggen. Het lezen van de overdenking duurt ongeveer 3 minuten. Reserveer deze tijd voor jou en God!


Ontvang elke dag een overdenking per email

Meer van Joyce

Nieuwsbrief abonneren

Maandelijkse impulsen van Joyce voor jou

Doe jezelf een plezier... vergeef!

Volg het pad van verzoening en ervaar vrijheid.

Makkelijk bidden

Ontdek de kracht van gebed!

Wat is een christelijke overdenking precies?

Net als meditatie is een overdenking bedoelt voor inspiratie en ontspanning, maar bovenal is het je persoonlijke tijd met God. Je krijgt nieuwe bemoediging en hulp voor je leven en vindt vrede in de gemeenschap met God.

Contact

Testimonials


Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn maakt onze website gebruik van enkele cookies. Sommige zijn noodzakelijk, andere helpen ons onze website beter te maken en om te weten hoeveel bezoekers en hoe bezoekers onze site gebruiken. Door verder te bladeren op deze site, accepteer je het gebruik van deze cookies onder de voorwaarden die zijn voorzien in onze legal notices.