Begin je dag bemoedigd

Dagelijkse overdenking met gebed

Een drievoudig snoer wordt niet snel gebroken

29 november 2024

Beluister hier de overdenking:

En iemand die alleen is kan zich niet verdedigen wanneer hij aangevallen wordt, maar met zijn tweeën houd je stand. Een koord dat uit drie strengen is gevlochten, is niet snel stuk te trekken. Prediker 4:12 (NBV)


Er is niets beter dan een echt goed huwelijk en niets erger dan een slecht huwelijk. Christelijke huwelijken zijn bedoeld als een levend bewijs dat twee mensen een sterke eenheid kunnen zijn in het volbrengen van Gods wil – zowel voor ons plezier, alsook om een impact te hebben op de wereld.

Echter, het samenvoegen van twee individuen in een harmonieus huwelijk is een proces dat niet vanzelf gaat. Een goed huwelijk gebeurt niet zomaar, ongeacht hoe stapelverliefd je bent op het moment van trouwen. Je moet God in dit proces uitnodigen.

Wanneer we Jezus kennen en Hem in ons huwelijk uitnodigen, bestaat ons huwelijk uit drie koorden. En er is grote kracht in het verbond van een man en een vrouw wanneer Christus inbegrepen is.

Gelukkig zijn in het huwelijk gaat niet over het vinden van een partner die altijd doet wat jij wilt. Het gaat over twee onvolmaakte mensen die op een perfecte God vertrouwen en gehoorzamen aan Zijn wil en doel voor hen. Dat is een huwelijk dat God kan zegenen!

Kort gebed: Here God, ik hou van mijn partner, maar een koord dat uit twee strengen is gevlochten is niet voldoende. Ik wil mijn deel doen om U in ons huwelijk uit te nodigen, zodat U onze liefde voor elkaar kunt versterken en ons in Uw plan kunt leiden. Amen

Van Joyce

Hoe werkt de dagelijkse overdenking?

Joyce Meyer geeft je elke dag een Bijbelvers en laat je zien hoe je het in je dagelijks leven kunt toepassen. Aan het einde van elke overdenking nodigen wij je uit om een persoonlijk gebed te zeggen. Het lezen van de overdenking duurt ongeveer 3 minuten. Reserveer deze tijd voor jou en God!


Ontvang elke dag een overdenking per email

Meer van Joyce

Nieuwsbrief abonneren

Maandelijkse impulsen van Joyce voor jou

Doe jezelf een plezier... vergeef!

Volg het pad van verzoening en ervaar vrijheid.

Makkelijk bidden

Ontdek de kracht van gebed!

Wat is een christelijke overdenking precies?

Net als meditatie is een overdenking bedoelt voor inspiratie en ontspanning, maar bovenal is het je persoonlijke tijd met God. Je krijgt nieuwe bemoediging en hulp voor je leven en vindt vrede in de gemeenschap met God.

Contact

Testimonials