Begin je dag bemoedigd

Dagelijkse overdenking met gebed

Degene die je hoofd omhoog heft

20 november 2024

Beluister hier de overdenking:

U echter, HEERE, bent een schild voor mij, mijn eer; U heft mijn hoofd omhoog. Psalmen 3:4 (HSV)


God heeft goede plannen voor jou en Hij wil dat je geniet van je leven. Hij wil niet dat je leeft met een geest van zwaarmoedigheid, wanhoop, wrok of ontmoediging. Het goede nieuws is dat je je gedrag en denkbeelden kan veranderen als je naar God kijkt en je je door Hem laat optillen.

De psalmist zei dat God een schild is voor mij, mijn eer, Hij heft mijn hoofd omhoog. Overdenk deze tekst: “U heft mijn hoofd omhoog.” Wanneer iemand met een hangend hoofd rondloopt, dan gaan we ervan uit dat hij of zij verdrietig of depressief is. Als jij je zo voelt, weet vandaag dat God je hoofd en geest omhoog kan heffen.

Vergeet niet dat God voor elk van ons een goed plan en een hoopvolle toekomst heeft. Omdat Hij met ons is, kunnen we in overeenstemming met Zijn wil denken en spreken. We kunnen elke situatie die zich voordoet positief benaderen. En wanneer onze omstandigheden uitdagend en moeilijk zijn, dan mogen we van God verwachten dat er iets goeds uit voorkomt, zoals Hij dit in Zijn Woord heeft belooft.

Kort gebed: Here God, U bent mijn eer en U heft mijn hoofd omhoog. Ik kies ervoor om naar U te kijken. Help mij om gericht op U te blijven en te vertrouwen dat Uw goede plannen vandaag in mijn leven verwezenlijkt worden.
Amen.

Van Joyce

Hoe werkt de dagelijkse overdenking?

Joyce Meyer geeft je elke dag een Bijbelvers en laat je zien hoe je het in je dagelijks leven kunt toepassen. Aan het einde van elke overdenking nodigen wij je uit om een persoonlijk gebed te zeggen. Het lezen van de overdenking duurt ongeveer 3 minuten. Reserveer deze tijd voor jou en God!


Ontvang elke dag een overdenking per email

Meer van Joyce

Nieuwsbrief abonneren

Maandelijkse impulsen van Joyce voor jou

Doe jezelf een plezier... vergeef!

Volg het pad van verzoening en ervaar vrijheid.

Makkelijk bidden

Ontdek de kracht van gebed!

Wat is een christelijke overdenking precies?

Net als meditatie is een overdenking bedoelt voor inspiratie en ontspanning, maar bovenal is het je persoonlijke tijd met God. Je krijgt nieuwe bemoediging en hulp voor je leven en vindt vrede in de gemeenschap met God.

Contact

Testimonials


Begin je dag bemoedigd met de dagelijkse overdenking van Joyce