Begin je dag bemoedigd

Dagelijkse overdenking met gebed

De “Vaste Voeding” van Gods Woord

13 februari 2024

Beluister hier de overdenking:

Vast voedsel is voor volwassenen; hun zintuigen zijn door ervaring geoefend en zij zijn in staat onderscheid te maken tussen goed en kwaad. Hebreeën 5:14 (NBV)


Ik herinner me hoe ik mijn baby’s voedde en zolang ik hen bananen en perziken gaf was alles nog geweldig. Af en toe gaf ik hen een lepeltje met erwten, dan zeiden ze: “bah!” Dan veegde ik de resten van de erwten van hun kinnetjes en propte ik die weer in hun monden. Het heeft even geduurd, maar uiteindelijk aten ze erwten.

Zo is het ook met babychristenen. Als we beginnen Gods Woord op te nemen beginnen we geestelijk te groeien. Wij houden op in het vlees te leven en beginnen te doen wat Hij wil dat wij doen.

Spreuken 4:18 zegt ons dat de weg van de rechtvaardige stralend is als de zon, die met de dag helderder wordt als we doorgaan in Gods Woord. Het sleutelbegrip is doorgaan. We moeten doorgaan om van Gods Woord te houden, Gods Woord te bestuderen, en te luisteren naar het Woord zodat het ons kan veranderen.

Ben je ooit door een oranje stoplicht gereden? Misschien heb je haast en denk je, ik kan het nog wel redden. Als je dit elke keer opnieuw zou doen eindig je waarschijnlijk in een auto-ongeluk. Zo is het ook met Gods Woord.

Als we alsmaar die dingen doen waarvan wij weten dat we die niet zouden moeten doen, en we proberen daar mee weg te komen, dan zullen we uiteindelijk gewond raken. Gods Woord is er om ons te beschermen.

Hebreeën 5:14 zegt: “Vast voedsel is voor volwassenen; hun zintuigen zijn door ervaring geoefend en zij zijn in staat onderscheid te maken tussen goed en kwaad.” (NBV)
Het “vaste voedsel” van Gods Woord zal je overtuigen, en dat is iets positiefs. Het is de Heilige Geest die je in je hart laat weten of je houding verkeerd is of dat je op de verkeerde weg bent.

Je verdiepen in Gods Woord is de sleutel voor je leven om te leven in de juiste richting. Dus wees geen baby maar neem het vaste voedsel van Gods Woord tot je!

Kort gebed: Heer ik weet dat Uw Woord de enige weg is naar volwassenheid. Leidt me en help me om op te groeien, terwijl ik het vaste voedsel van Uw Woord tot me neem, zodat ik de persoon kan zijn die U mij gemaakt heeft in Christus. Amen

Van Joyce

Hoe werkt de dagelijkse overdenking?

Joyce Meyer geeft je elke dag een Bijbelvers en laat je zien hoe je het in je dagelijks leven kunt toepassen. Aan het einde van elke overdenking nodigen wij je uit om een persoonlijk gebed te zeggen. Het lezen van de overdenking duurt ongeveer 3 minuten. Reserveer deze tijd voor jou en God!


Ontvang elke dag een overdenking per email

Meer van Joyce

Nieuwsbrief abonneren

Maandelijkse impulsen van Joyce voor jou

Doe jezelf een plezier... vergeef!

Volg het pad van verzoening en ervaar vrijheid.

Makkelijk bidden

Ontdek de kracht van gebed!

Wat is een christelijke overdenking precies?

Net als meditatie is een overdenking bedoelt voor inspiratie en ontspanning, maar bovenal is het je persoonlijke tijd met God. Je krijgt nieuwe bemoediging en hulp voor je leven en vindt vrede in de gemeenschap met God.

Contact

Testimonials