Begin je dag bemoedigd

Dagelijkse overdenking met gebed

De reden waarom Jezus kwam

20 mei 2024

Beluister hier de overdenking:

Nader tot God, en Hij zal tot u naderen. Reinig uw handen, zondaars; zuiver uw hart, weifelaars. Jakobus 4:8 (NBV)


Ik wil graag dat je iets opmerkt over deze bovengenoemde tekst. Zie je dat er eerst wordt gezegd dat we tot God moeten naderen, voordat er gezegd wordt dat we moeten stoppen te zondigen?

Er zijn zoveel mensen die hierover tegenovergesteld denken. Zij denken dat zij nooit tot God kunnen komen, dat ze nooit een relatie met Hem kunnen hebben, en nooit een christen kunnen worden omdat zij kwesties in hun leven hebben die ze eerst willen proberen te overwinnen. Zij willen hun leven eerst weer goed op de rails te krijgen zodat ze goed genoeg zijn om een relatie met Hem te hebben.

Maar dat is verkeerd. De reden dat Jezus kwam is omdat we zonder Hem nooit goed genoeg kunnen zijn. We hebben Jezus nodig in ons leven. Zijn dood, zijn vergoten bloed betaalde voor onze zonden—betaalde de schuld die wij verschuldigd zijn.

Er is geen andere manier om gereinigd te worden van onze zonden dan dat we eerst tot God naderen door de naam van Jezus. God verlangt ernaar dat je vandaag dichtbij Hem komt. Blijf niet weg, geloof de leugen niet dat je eerst zelf je zonden wilt kwijtraken. In plaats daarvan, ga naar God en laat Hem je reinigen door het offer dat Jezus voor je heeft gebracht.

Kort gebed: God, ik kom tot U door het bloed van Jezus dat mij reinigt van mijn zonde. Dank U voor Uw vergeving. Ik weiger in schande te leven, omdat ik weet dat ik nu tot U kan naderen, en Uw liefde en vergeving ontvang. Amen

Van Joyce

Hoe werkt de dagelijkse overdenking?

Joyce Meyer geeft je elke dag een Bijbelvers en laat je zien hoe je het in je dagelijks leven kunt toepassen. Aan het einde van elke overdenking nodigen wij je uit om een persoonlijk gebed te zeggen. Het lezen van de overdenking duurt ongeveer 3 minuten. Reserveer deze tijd voor jou en God!


Ontvang elke dag een overdenking per email

Meer van Joyce

Nieuwsbrief abonneren

Maandelijkse impulsen van Joyce voor jou

Doe jezelf een plezier... vergeef!

Volg het pad van verzoening en ervaar vrijheid.

Makkelijk bidden

Ontdek de kracht van gebed!

Wat is een christelijke overdenking precies?

Net als meditatie is een overdenking bedoelt voor inspiratie en ontspanning, maar bovenal is het je persoonlijke tijd met God. Je krijgt nieuwe bemoediging en hulp voor je leven en vindt vrede in de gemeenschap met God.

Contact

Testimonials


Begin je dag bemoedigd met de dagelijkse overdenking van Joyce