Begin je dag bemoedigd

Dagelijkse overdenking met gebed

De kleine dingen opmerken

8 april 2021

Bemoedig elkaar daarom, en bouw de één de ander op, zoals u trouwens al doet. 1 Tessalonicenzen 5:11 (HSV)


Op een dag wilde ik een kantoorgebouw binnengaan toen een man, die vlakbij stond, de deur voor mij open deed. Ik bedankte hem en glimlachte.
“Je bent de vijfde voor wie ik de deur open doe,” zei hij, “en je bent de eerste die glimlacht en de tweede die mij bedankt.”

Ik bedankte hem een tweede keer, met een glimlach op mijn gezicht. Daarna bedacht ik, hoeveel we eigenlijk van anderen vanzelfsprekend vinden, juist in die kleine dingen, zoals het opendoen van een deur voor een vreemde.

Wij prijzen mensen vaak wanneer ze grote dingen voor ons doen, maar hoe vaak waarderen we de kleine dingen? Wanneer mensen iets leuks voor je doen en jij hen daarvoor bedankt, bemoedig je hen daarmee en bouwt het hen op. Het betekent veel voor hen, net zoals het dat deed voor die man bij het kantoorgebouw.

Kwam je bus op tijd vandaag? Zo ja, heb je de chauffeur bedankt? Heb je de laatste keer dat je in een restaurant aan het eten was de serveerster bedankt voor het vullen van je tweede kop koffie zonder dat je daarom gevraagd had? Het punt dat ik wil maken, is: ontwikkel een gedrag van dankbaarheid naar de mensen in je leven.

Kort gebed: Heer, houd mij alert zodat ik de kleine, handige dingen die mensen voor mij doen, opmerk. Ik wil niet ondankbaar zijn. In plaats daarvan wil ik hen bedanken en hen opbouwen.
Amen.

Van Joyce

Hoe werkt de dagelijkse overdenking?

Joyce Meyer geeft je elke dag een Bijbelvers en laat je zien hoe je het in je dagelijks leven kunt toepassen. Aan het einde van elke overdenking nodigen wij je uit om een persoonlijk gebed te zeggen. Het lezen van de overdenking duurt ongeveer 3 minuten. Reserveer deze tijd voor jou en God!


Ontvang elke dag een overdenking per email

Meer van Joyce

Nieuwsbrief abonneren

Maandelijkse impulsen van Joyce voor jou

Doe jezelf een plezier... vergeef!

Volg het pad van verzoening en ervaar vrijheid.

Makkelijk bidden

Ontdek de kracht van gebed!

Wat is een christelijke overdenking precies?

Net als meditatie is een overdenking bedoelt voor inspiratie en ontspanning, maar bovenal is het je persoonlijke tijd met God. Je krijgt nieuwe bemoediging en hulp voor je leven en vindt vrede in de gemeenschap met God.

Contact

Wij staan voor je klaar

Testimonials

Ze getuigen van Gods genade

Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn maakt onze website gebruik van enkele cookies. Sommige zijn noodzakelijk, andere helpen ons onze website beter te maken en om te weten hoeveel bezoekers en hoe bezoekers onze site gebruiken. Door verder te bladeren op deze site, accepteer je het gebruik van deze cookies onder de voorwaarden die zijn voorzien in onze legal notices.