Begin je dag bemoedigd

Dagelijkse overdenking met gebed

De hoge prijs voor een oppervlakkig leven

26 oktober 2020

Want wat baat het een mens, als hij heel de wereld wint en aan zijn ziel schade lijdt? Of wat zal een mens geven als losprijs voor zijn ziel? Matteüs 16:26 (HSV)


Satan verleidt ons om een oppervlakkig leven te leiden, maar God verleidt ons om hogerop te komen. Eén van de ergste vergissingen die we kunnen maken is zelfingenomen te worden door te denken dat wat we nu hebben goed genoeg is, of het beste is wat we kunnen bereiken. Lage verwachtingen houden ons tegen, omdat God alleen door ons kan doen wat we denken dat Hij kan doen.

Wees op je hoede om geestelijk niet op een ‘oké-plek’ te belanden. Ik wil niet gemiddeld zijn, want ik dien geen gemiddelde God. God is een excellente God en ik wil Zijn voorbeeld volgen. En zoals het Bijbelgedeelte hierboven zegt, we kunnen alles winnen wat de wereld te bieden heeft, maar ten slotte het gezegende leven dat Hij voor ons heeft, verliezen.

Een oppervlakkig leven heeft een hoge prijs. Niets is het waard om het wonderbaarlijke, vredige, vreugdevolle, rechtvaardige, heilige leven dat we in Christus hier op aarde kunnen hebben op te geven. Als je je leven doorbrengt om Gods wil te weerstaan en je eigen weg verkiest te gaan, zul je een oppervlakkig leven leiden.

God wil dat je gezegend bent, maar Hij wil niet dat je probeert om hierin zelf te voorzien. Hij wil niet dat je zoekt naar dingen of dingen boven Hem plaatst. Weet dat als we eerst God en Zijn Koninkrijk zoeken, wij alle zegeningen zullen ontvangen die Hij voor ons in petto heeft. En dat is een overvloedig leven!

Kort gebed: Heer, ik wil mij niet settelen voor een leeg leven. Help mij om mijn focus op U gericht te houden, zodat ik vandaag het rijke leven in Uw Koninkrijk kan leven.
Amen.

Van Joyce

Hoe werkt de dagelijkse overdenking?

Joyce Meyer geeft je elke dag een Bijbelvers en laat je zien hoe je het in je dagelijks leven kunt toepassen. Aan het einde van elke overdenking nodigen wij je uit om een persoonlijk gebed te zeggen. Het lezen van de overdenking duurt ongeveer 3 minuten. Reserveer deze tijd voor jou en God!


Ontvang elke dag een overdenking per email

Meer van Joyce

Nieuwsbrief abonneren

Maandelijkse impulsen van Joyce voor jou

Doe jezelf een plezier... vergeef!

Volg het pad van verzoening en ervaar vrijheid.

Makkelijk bidden

Ontdek de kracht van gebed!

Wat is een christelijke overdenking precies?

Net als meditatie is een overdenking bedoelt voor inspiratie en ontspanning, maar bovenal is het je persoonlijke tijd met God. Je krijgt nieuwe bemoediging en hulp voor je leven en vindt vrede in de gemeenschap met God.

Contact

Wij staan voor je klaar

Testimonials

Ze getuigen van Gods genade

Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn maakt onze website gebruik van enkele cookies. Sommige zijn noodzakelijk, andere helpen ons onze website beter te maken en om te weten hoeveel bezoekers en hoe bezoekers onze site gebruiken. Door verder te bladeren op deze site, accepteer je het gebruik van deze cookies onder de voorwaarden die zijn voorzien in onze legal notices.