Begin je dag bemoedigd

Dagelijkse overdenking met gebed

De aard van Gods liefde

22 juli 2021

Beluister hier de overdenking:

Maar omdat God zo barmhartig is, omdat de liefde die Hij voor ons heeft opgevat zo groot is, heeft Hij ons, die dood waren door onze zonden, samen met Christus levend gemaakt. Ook u bent nu door Zijn genade gered. Efeziërs 2:4-5 (NBV)


Soms wanneer het leven moeilijk is, is het beste wat we kunnen doen onszelf herinneren aan de aard van Gods liefde.

Eén van de mooiste dingen die de Bijbel ons zegt is dat, terwijl wij nog zondaars waren, Christus voor ons gestorven is (zie Romeinen 5:8). Hij wacht niet op ons om Zijn liefde te verdienen. Hij heeft ons onvoorwaardelijk lief. Om eerlijk te zijn, is dat voor veel van ons moeilijk te begrijpen omdat we zo gewend zijn om alles in ons leven te moeten verdienen.

Vanwege Zijn, grote, wonderbaarlijke en intense liefde voor ons, schonk Hij zich vrijelijk aan ons. Dat is een revolutionaire liefde – een ware, revolutionaire liefde die zichzelf weggeeft omdat het nooit tevreden zou zijn met minder.

Het is Gods onvoorwaardelijke liefde dat ons naar Hem toetrekt, Zijn wonderbaarlijke genade die onze zonden uitwist en Zijn krachtige opoffering die een weg voor ons vrijmaakt om Zijn aanwezigheid binnen te gaan. Zijn liefde zal nooit ophouden, nooit opgeven en je nooit verlaten. Wanneer je je neerslachtig voelt of depressief, herinner jezelf dan aan de grote liefde die God voor je heeft!

Kort gebed: Here God, Uw liefde overweldigt mij. Zelfs als ik het niet voel, weet ik dat Uw liefde nooit opgeeft. U gaf mij Uw alles en ik weet dat zelfs bij de minste twijfel ik weet dat U van mij houdt. Amen

Van Joyce

Hoe werkt de dagelijkse overdenking?

Joyce Meyer geeft je elke dag een Bijbelvers en laat je zien hoe je het in je dagelijks leven kunt toepassen. Aan het einde van elke overdenking nodigen wij je uit om een persoonlijk gebed te zeggen. Het lezen van de overdenking duurt ongeveer 3 minuten. Reserveer deze tijd voor jou en God!


Ontvang elke dag een overdenking per email

Meer van Joyce

Nieuwsbrief abonneren

Maandelijkse impulsen van Joyce voor jou

Doe jezelf een plezier... vergeef!

Volg het pad van verzoening en ervaar vrijheid.

Makkelijk bidden

Ontdek de kracht van gebed!

Wat is een christelijke overdenking precies?

Net als meditatie is een overdenking bedoelt voor inspiratie en ontspanning, maar bovenal is het je persoonlijke tijd met God. Je krijgt nieuwe bemoediging en hulp voor je leven en vindt vrede in de gemeenschap met God.

Contact

Wij staan voor je klaar

Testimonials

Ze getuigen van Gods genade

Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn maakt onze website gebruik van enkele cookies. Sommige zijn noodzakelijk, andere helpen ons onze website beter te maken en om te weten hoeveel bezoekers en hoe bezoekers onze site gebruiken. Door verder te bladeren op deze site, accepteer je het gebruik van deze cookies onder de voorwaarden die zijn voorzien in onze legal notices.