Begin je dag bemoedigd

Dagelijkse overdenking met gebed

Buig je knie niet voor angst

04 oktober 2022

Beluister hier de overdenking:

In mijn bangste uur vertrouw ik op u. Psalmen 56:3


Angst is niet van God, maar van satan. Dus elke keer als je angst voelt in je leven, is het de vijand die tegen je opstaat. In mijn onderwijs zeg ik vaak dat angst de “meester geest” is. Het is de geest die satan gebruikt om over Gods volk te heersen om hen ervan te weerhouden onder de heerschappij van de ware Meester, Jezus Christus, te komen.

Heel veel mensen zullen de roeping van God op hun levens nooit volbrengen, simpelweg omdat elke keer dat ze vooruit proberen te komen de duivel angst gebruikt om hen te stoppen. Gebruikt hij angst om jou te stoppen? Satan gebruikt angst om mensen te weerhouden om van het leven te genieten. Angst brengt kwelling, en je kunt zeker niet het leven genieten als je tegelijkertijd gekweld wordt.

Wanneer de duivel angst brengt, kun je ervoor kiezen om je knie er niet voor te buigen. David zei, “In mijn bangste uur vertrouw ik op U.” Ik denk dat ik rustig kan zeggen dat wanneer je een poging doet om God met je hele hart na te streven en te volgen, de vijand je met angst zal belagen. Echter, als je op God vertrouwt, zal Hij je helpen om je angst te overwinnen en voorwaarts te gaan.

Kort gebed: Here God ik wil niet buigen voor angst. Ik stel mijn vertrouwen op U. Ik weet dat ik op U kan vertrouwen om mij de moed en kracht te geven om angst te weerstaan. Amen

Van Joyce

Hoe werkt de dagelijkse overdenking?

Joyce Meyer geeft je elke dag een Bijbelvers en laat je zien hoe je het in je dagelijks leven kunt toepassen. Aan het einde van elke overdenking nodigen wij je uit om een persoonlijk gebed te zeggen. Het lezen van de overdenking duurt ongeveer 3 minuten. Reserveer deze tijd voor jou en God!


Ontvang elke dag een overdenking per email

Meer van Joyce

Nieuwsbrief abonneren

Maandelijkse impulsen van Joyce voor jou

Doe jezelf een plezier... vergeef!

Volg het pad van verzoening en ervaar vrijheid.

Makkelijk bidden

Ontdek de kracht van gebed!

Wat is een christelijke overdenking precies?

Net als meditatie is een overdenking bedoelt voor inspiratie en ontspanning, maar bovenal is het je persoonlijke tijd met God. Je krijgt nieuwe bemoediging en hulp voor je leven en vindt vrede in de gemeenschap met God.

Contact

Testimonials