Begin je dag bemoedigd

Dagelijkse overdenking met gebed

Belijd je fouten aan mensen die je vertrouwt

25 oktober 2020

Want niets dat verborgen is blijft geheim; alles wat verborgen is zal bekend worden en aan het licht komen. Lucas 8:17 (NBV)


De meeste mensen vinden het niet makkelijk om over hun fouten en zwakheden te praten. Waarom willen we deze dingen niet in de openbaarheid brengen? Omdat we bang zijn voor wat de mensen wel niet zullen denken. We zijn bang om afgewezen, onbegrepen of niet geliefd te worden door diegenen die ons lief zijn. Of we zijn bang dat ze misschien anders over ons gaan denken als ze echt alles over ons weten.

Maar onze fouten te belijden is noodzakelijk voor emotionele genezing. De Bijbel zegt dat alle verborgen dingen uiteindelijk aan het licht komen, dus we moeten onze pijnen en zwakheden vandaag delen met mensen die we vertrouwen.

Toen ik eindelijk de moed had verzameld om voor het eerst met iemand te delen dat ik in het verleden misbruikt ben, was dit emotioneel vreselijk moeilijk. Maar als ik het nu over mijn verleden heb, is het net alsof ik over de problemen van iemand anders spreek. Het proces van het naar buiten brengen en te praten over deze pijn en zwakheden in mijn leven bracht genezing en herstel.

Bid en vraag God om je te tonen wie je kunt vertrouwen en geef jezelf in een open en eerlijke relatie met hen. Doordat je je leven deelt met elkaar, breng je Gods genezing naar elkaar.

Kort gebed: Heilige Geest, toon me wie U in mijn leven heeft geplaatst met wie ik mijn zonden, zwakheden en pijnen kan delen. Ik wil de deur openen naar grotere genezing in mijn leven en dat van hen.
Amen.

Van Joyce

Hoe werkt de dagelijkse overdenking?

Joyce Meyer geeft je elke dag een Bijbelvers en laat je zien hoe je het in je dagelijks leven kunt toepassen. Aan het einde van elke overdenking nodigen wij je uit om een persoonlijk gebed te zeggen. Het lezen van de overdenking duurt ongeveer 3 minuten. Reserveer deze tijd voor jou en God!


Ontvang elke dag een overdenking per email

Meer van Joyce

Nieuwsbrief abonneren

Maandelijkse impulsen van Joyce voor jou

Doe jezelf een plezier... vergeef!

Volg het pad van verzoening en ervaar vrijheid.

Makkelijk bidden

Ontdek de kracht van gebed!

Wat is een christelijke overdenking precies?

Net als meditatie is een overdenking bedoelt voor inspiratie en ontspanning, maar bovenal is het je persoonlijke tijd met God. Je krijgt nieuwe bemoediging en hulp voor je leven en vindt vrede in de gemeenschap met God.

Contact

Wij staan voor je klaar

Testimonials

Ze getuigen van Gods genade

Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn maakt onze website gebruik van enkele cookies. Sommige zijn noodzakelijk, andere helpen ons onze website beter te maken en om te weten hoeveel bezoekers en hoe bezoekers onze site gebruiken. Door verder te bladeren op deze site, accepteer je het gebruik van deze cookies onder de voorwaarden die zijn voorzien in onze legal notices.