Begin je dag bemoedigd

Dagelijkse overdenking met gebed

Behandel anderen…

28 oktober 2020

Behandel anderen dus steeds zoals je zou willen dat ze jullie behandelen. Dat is het hart van de Wet en de Profeten. Matteüs 7:12 (NBV)


God wil veel zegeningen uitgieten in ons leven. Maar we lopen veel zegeningen mis simpel omdat we anderen niet behandelen zoals we zelf zouden willen worden behandeld. We worden graag door anderen gezegend met goedheid, maar nemen wij het initiatief om hen eerst onzelfzuchtig te zegenen met onze middelen?

Als je huwelijk, familie of vriendschap niet is zoals jij je dat zou wensen, dan kan je letterlijk een ommekeer daarin aanbrengen door dit Bijbelse principe te hanteren.

Het kan zijn dat je op je partner wacht om iets voor jou te doen. Of misschien heb je koppig geweigerd om een vriendin te helpen omdat je wilt dat zij eerst jou helpt. Op deze manier leven mag dan voor jezelf comfortabel lijken, maar het zal nooit iets veranderen totdat je besluit om zelf actief veranderingen aan te brengen. Het is tijd om jezelf ondergeschikt te maken en je relaties te redden.

In plaats van aan jezelf te denken en te wachten totdat de zegeningen jouw kant opkomen, kun je er voor kiezen om je eigen belang ondergeschikt te maken en dienstbaar te zijn aan de mensen die God in je leven heeft geplaatst. Wees een dienaar en laat het zegenen van anderen je doel zijn.

In plaats van je afgewezen of genegeerd te voelen, zul je verbaasd zijn over hoe je relaties zullen verbeteren als je anderen behandelt zoals je zou willen dat ze jou behandelen.

Kort gebed: Here God, ik heb niets te winnen door een zelfzuchtig leven te leiden. In plaats van op mensen te wachten om goed voor mij te zijn, zal ik eerst goed voor hen zijn door hen te behandelen zoals ik zou willen worden behandeld.
Amen.

Van Joyce

Hoe werkt de dagelijkse overdenking?

Joyce Meyer geeft je elke dag een Bijbelvers en laat je zien hoe je het in je dagelijks leven kunt toepassen. Aan het einde van elke overdenking nodigen wij je uit om een persoonlijk gebed te zeggen. Het lezen van de overdenking duurt ongeveer 3 minuten. Reserveer deze tijd voor jou en God!


Ontvang elke dag een overdenking per email

Meer van Joyce

Nieuwsbrief abonneren

Maandelijkse impulsen van Joyce voor jou

Doe jezelf een plezier... vergeef!

Volg het pad van verzoening en ervaar vrijheid.

Makkelijk bidden

Ontdek de kracht van gebed!

Wat is een christelijke overdenking precies?

Net als meditatie is een overdenking bedoelt voor inspiratie en ontspanning, maar bovenal is het je persoonlijke tijd met God. Je krijgt nieuwe bemoediging en hulp voor je leven en vindt vrede in de gemeenschap met God.

Contact

Wij staan voor je klaar

Testimonials

Ze getuigen van Gods genade

Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn maakt onze website gebruik van enkele cookies. Sommige zijn noodzakelijk, andere helpen ons onze website beter te maken en om te weten hoeveel bezoekers en hoe bezoekers onze site gebruiken. Door verder te bladeren op deze site, accepteer je het gebruik van deze cookies onder de voorwaarden die zijn voorzien in onze legal notices.