Begin je dag bemoedigd

Dagelijkse overdenking met gebed

Behaag God en behaag geen mensen.

21 november 2024

Beluister hier de overdenking:

Probeer ik nu mensen te overtuigen of God? Probeer ik soms mensen te behagen? Als ik dat nog altijd zou doen, zou ik geen dienaar van Christus zijn. Galaten 1:10 (NBV)


Ben jij de persoon zoals God je geschapen heeft, of leef je om “mensen te behagen”? Volgens dit Bijbelgedeelte is het Gods wil dat we Hem behagen, door te zijn die Hij wil dat we zijn.

Als je ervoor kiest om diegene te zijn zoals God je geschapen heeft – uniek en anders dan iedereen – dan kun je kritiek verwachten. Het zal niet altijd makkelijk zijn hiermee om te gaan, maar je zult jezelf tekort doen als je tegen je eigen overtuiging ingaat.

Weet je, het volgen van de massa, terwijl je in je hart weet dat God je een andere kant op leidt, is een reden waarom mensen er nooit in slagen om zichzelf te zijn.

Ik wil je aanmoedigen om in actie te komen en diegene te worden zoals God je geschapen heeft. Sta niet toe dat je eigenwaarde wordt bepaald door hoe iemand anders met je omgaat of hoe iemand op je reageert. Heb het lef om anders te zijn en ga goed met de kritiek om.

Onthoud dat God je accepteert en dat Hij je liefheeft. Hij heeft je geschapen met een reden en jij hebt iets speciaals te geven.

Kort gebed: Here God, ik wil niet proberen mensen te behagen. Ik heb het lef om anders te zijn. Ik wil met Uw gunst leven en zijn zoals U mij geschapen heeft.
Amen.

Van Joyce

Hoe werkt de dagelijkse overdenking?

Joyce Meyer geeft je elke dag een Bijbelvers en laat je zien hoe je het in je dagelijks leven kunt toepassen. Aan het einde van elke overdenking nodigen wij je uit om een persoonlijk gebed te zeggen. Het lezen van de overdenking duurt ongeveer 3 minuten. Reserveer deze tijd voor jou en God!


Ontvang elke dag een overdenking per email

Meer van Joyce

Nieuwsbrief abonneren

Maandelijkse impulsen van Joyce voor jou

Doe jezelf een plezier... vergeef!

Volg het pad van verzoening en ervaar vrijheid.

Makkelijk bidden

Ontdek de kracht van gebed!

Wat is een christelijke overdenking precies?

Net als meditatie is een overdenking bedoelt voor inspiratie en ontspanning, maar bovenal is het je persoonlijke tijd met God. Je krijgt nieuwe bemoediging en hulp voor je leven en vindt vrede in de gemeenschap met God.

Contact

Testimonials


Begin je dag bemoedigd met de dagelijkse overdenking van Joyce