Begin je dag bemoedigd

Dagelijkse overdenking met gebed

Begrijp Gods visie van overwinning voor jouw leven!

02 februari 2023

Beluister hier de overdenking:

De HEER zal u altijd de eerste plaats laten bekleden en nooit de laatste. U zult iedereen voorbijstreven en nooit achteropraken, als u de geboden van de HEER, uw God, gehoorzaamt en ze strikt naleeft. Deuteronomium 28:13 (NBV)


Ik heb een aantal grote overwinningen in mijn leven meegemaakt. God heeft mij van zoveel oude zonden, gebondenheden en gewoonten bevrijdt. De sensatie van de vrijheid die ik heb meegemaakt, is absoluut geweldig en het is iets wat God ons allemaal wil laten ervaren.
Ik heb nog steeds strijd te voeren en hindernissen te nemen, en ik weet zeker dat jij die ook nog hebt. Ik moedig je aan om iets aan te pakken waarmee je vandaag al aan de slag wilt gaan.

En kijk dan vanaf vandaag naar jezelf als levend in de overwinning die je hebt in Christus. Bedenk eens hoe je leven eruit zal zien wanneer je vrij bent.
Ik gebruik Deuteronomium 28:13 als een drijfveer. Ik moedig je aan om het hele hoofdstuk te lezen. Het zegt eigenlijk dat wanneer je God gehoorzaamt, Hij je zal zegenen, en dat wanneer je God ongehoorzaam bent, je vervloekt zult zijn. Wow, dat is nog eens krachtige taal, vind je ook niet?

Ik houd ervan om met God samen te werken om dingen te overwinnen en om mijzelf niet door de vijand te laten overheersen. In feite ben ik ervan overtuigd dat de meest opwindende reis in het leven begint door simpelweg te zeggen ‘God, ik wil veranderen, ik wil U behagen.’

Als dit je geestesgesteldheid wordt (je manier van denken wordt), kun je vrijgezet worden van het ene na het andere, na het andere, na het andere, en al snel begin je je te realiseren dat je wandelt in de autoriteit die je hebt in Christus.

Leef je leven niet zonder de sensatie van groei en verandering want dan zul je de goede dingen, die God door je heen kan, doen mislopen.
Neem vandaag wat tijd om te bedenken wat voor een persoon je wilt zijn en begin met het nastreven van Gods vrijheid. Doe alles één dag tegelijk, dan is niets onmogelijk voor jou en God!

Kort gebed: Heer God, ik geloof dat ik Uw vrijheid kan ervaren. Vandaag zie ik mijzelf als de vrije mens die ik in U kan zijn. Bekrachtig mij want ik leef om U te behagen en in die autoriteit te wandelen die U mij gegeven heeft. Amen

Van Joyce

Hoe werkt de dagelijkse overdenking?

Joyce Meyer geeft je elke dag een Bijbelvers en laat je zien hoe je het in je dagelijks leven kunt toepassen. Aan het einde van elke overdenking nodigen wij je uit om een persoonlijk gebed te zeggen. Het lezen van de overdenking duurt ongeveer 3 minuten. Reserveer deze tijd voor jou en God!


Ontvang elke dag een overdenking per email

Meer van Joyce

Nieuwsbrief abonneren

Maandelijkse impulsen van Joyce voor jou

Doe jezelf een plezier... vergeef!

Volg het pad van verzoening en ervaar vrijheid.

Makkelijk bidden

Ontdek de kracht van gebed!

Wat is een christelijke overdenking precies?

Net als meditatie is een overdenking bedoelt voor inspiratie en ontspanning, maar bovenal is het je persoonlijke tijd met God. Je krijgt nieuwe bemoediging en hulp voor je leven en vindt vrede in de gemeenschap met God.

Contact

Testimonials