Begin je dag bemoedigd

Dagelijkse overdenking met gebed

Angst de deur uitgooien

14 januari 2021

De liefde laat geen ruimte voor angst; volmaakte liefde sluit angst uit, want angst veronderstelt straf. 1 Johannes 4:18 (NBG)


Ik wil het met je hebben over een woord van vijf letters: ANGST!

Velen van ons kunnen zich misschien nog herinneren dat toen we als kind vieze woordjes zeiden, onze moeders ons dan dreigden onze mond te wassen met zeep. Nou, als angst het vieze woord is, dan is geloof in Gods liefde de zeep!

Ik heb het niet over wankel geloof. Ik heb het over een krachtig geloof in Gods onvoorwaardelijke, onbegrensde, stabiele en volmaakte liefde voor ons.

In 1 Johannes 4:18 wordt ons geleerd dat het kennen van Gods liefde ons zal bevrijden van onze angsten. Dit betekent niet dat we ons nooit meer angstig zullen voelen, maar dat het geloof in God en in Zijn liefde ons in staat zal stellen ‘in bangheid’ te doen wat we moeten doen.

God wil dat je weet dat Hij bij je is. Hij zal je leiden en begeleiden, dus je kunt op Hem vertrouwen en Hem geloven! Zijn liefde is volmaakt, zelfs wanneer wij dit niet zijn. Hij zal niet meer of minder van ons houden vanwege de fouten die we maken. Is het niet fijn om te weten dat God van je houdt zoals je nu bent? Zorgt deze gedachte er niet voor dat jouw geloof wordt vergroot en jouw angst op een laag pitje wordt gezet?

Jij en ik zullen ons af en toe angstig voelen. Wanneer dit zo is, dan moeten we ons weer op God richten en weten dat Hij ons door elke situatie heen zal leiden.

Het is Gods volmaakte liefde (niet onze volmaaktheid) die elke keer weer de angst uitdrijft.

Kort gebed: God, alleen Uw liefde kan mijn angst uitdrijven, daarom vertrouw ik op U. Ik weet dat Uw aanwezigheid bij mij is en dat U mij door elke angstige situatie heen zult leiden. Ik ontvang Uw liefde. Amen.

Van Joyce

Hoe werkt de dagelijkse overdenking?

Joyce Meyer geeft je elke dag een Bijbelvers en laat je zien hoe je het in je dagelijks leven kunt toepassen. Aan het einde van elke overdenking nodigen wij je uit om een persoonlijk gebed te zeggen. Het lezen van de overdenking duurt ongeveer 3 minuten. Reserveer deze tijd voor jou en God!


Ontvang elke dag een overdenking per email

Meer van Joyce

Nieuwsbrief abonneren

Maandelijkse impulsen van Joyce voor jou

Doe jezelf een plezier... vergeef!

Volg het pad van verzoening en ervaar vrijheid.

Makkelijk bidden

Ontdek de kracht van gebed!

Wat is een christelijke overdenking precies?

Net als meditatie is een overdenking bedoelt voor inspiratie en ontspanning, maar bovenal is het je persoonlijke tijd met God. Je krijgt nieuwe bemoediging en hulp voor je leven en vindt vrede in de gemeenschap met God.

Contact

Wij staan voor je klaar

Testimonials

Ze getuigen van Gods genade

Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn maakt onze website gebruik van enkele cookies. Sommige zijn noodzakelijk, andere helpen ons onze website beter te maken en om te weten hoeveel bezoekers en hoe bezoekers onze site gebruiken. Door verder te bladeren op deze site, accepteer je het gebruik van deze cookies onder de voorwaarden die zijn voorzien in onze legal notices.