Begin je dag bemoedigd

Dagelijkse overdenking met gebed

Als het leven niet volgens plan gaat

23 februari 2021

Wij weten dat God alles tot een goed einde brengt voor wie hem liefhebben, voor hen die hij besloten heeft te roepen. Romeinen 8:28 (NBG)


De apostel Paulus vertelt ons in Romeinen 8:28 dat alles meewerkt ten goede. Merk op dat Paulus niet zegt dat alles goed is, maar dat alles meewerkt ten goede.
Paulus draagt ons ook in Romeinen 12:16 op bereid te zijn ons aan te passen (aan mensen en situaties). Het idee is dat we moeten leren om zo’n mens te worden die iets kan plannen, maar die niet instort als dat plan niet werkt.

Laten we zeggen, dat je in je auto stapt en hij start niet. Er zijn twee manieren om naar de situatie te kijken. Je kunt denken: ik wist het! Mijn plannen mislukken altijd.
Of je kunt tegen jezelf zeggen: “Nou, ik kan nu niet weggaan, maar oké… Ik geloof dat deze verandering in mijn plannen gunstig voor mij zal uitpakken. God heeft er de controle over”.

Geef God de eer zodat jij met opgeheven hoofd verder kan gaan (zie Psalm 3:3). Hij wil alles vrijzetten: je hoop, je houdingen, je stemmingen, je hoofd, je handen, je hart – je hele leven. Onthoud goed: zelfs wanneer het leven niet volgens plan loopt, Hij is goed.

Kort gebed: Heer, omdat ik weet dat U de controle hebt en alles mee laat werken ten goede, kan ik flexibel zijn als het leven niet volgens mijn plan verloopt. Als mijn plan niet uitwerkt, help me om het goede te vinden en positief te blijven. Amen.

Van Joyce

Hoe werkt de dagelijkse overdenking?

Joyce Meyer geeft je elke dag een Bijbelvers en laat je zien hoe je het in je dagelijks leven kunt toepassen. Aan het einde van elke overdenking nodigen wij je uit om een persoonlijk gebed te zeggen. Het lezen van de overdenking duurt ongeveer 3 minuten. Reserveer deze tijd voor jou en God!


Ontvang elke dag een overdenking per email

Meer van Joyce

Nieuwsbrief abonneren

Maandelijkse impulsen van Joyce voor jou

Doe jezelf een plezier... vergeef!

Volg het pad van verzoening en ervaar vrijheid.

Makkelijk bidden

Ontdek de kracht van gebed!

Wat is een christelijke overdenking precies?

Net als meditatie is een overdenking bedoelt voor inspiratie en ontspanning, maar bovenal is het je persoonlijke tijd met God. Je krijgt nieuwe bemoediging en hulp voor je leven en vindt vrede in de gemeenschap met God.

Contact

Wij staan voor je klaar

Testimonials

Ze getuigen van Gods genade

Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn maakt onze website gebruik van enkele cookies. Sommige zijn noodzakelijk, andere helpen ons onze website beter te maken en om te weten hoeveel bezoekers en hoe bezoekers onze site gebruiken. Door verder te bladeren op deze site, accepteer je het gebruik van deze cookies onder de voorwaarden die zijn voorzien in onze legal notices.