Oude littekens - nieuwe WONDEREN! - nieuwsbrief van Joyce Meyer - maart 2024

Beluister hier de nieuwsbrief:

Beste vrienden!

Als je bent zoals ik, heb je je waarschijnlijk weleens afgevraagd: “Hoe kan iets wat in de vierde klas op de speelplaats gebeurde, me nog steeds dwarszitten?” Afwijzing begint namelijk als een zaadje dat wordt geplant door verschillende ervaringen in ons leven.

We hebben ook een vijand, satan, die elke gelegenheid aangrijpt om ons aan deze ervaringen te herinneren. Hij wil dat we ze in onze gedachten blijven herhalen tot we het gevoel hebben dat we niets waard zijn en onze eigenwaarde tot nulpunt is gedaald.

Ik weet het uit eerste hand. Door het misbruik en de afwijzing waar ik als kind onder leed, werd ik extreem boos, bitter en opstandig. Ik was vastbesloten dat niemand me ooit nog pijn zou doen, maar hoe ik ook mijn best deed, de negatieve gevolgen van afwijzing bleven opduiken in mijn relaties.

God is echter het antwoord op de pijn van afwijzing. Hoewel we de pijn misschien nooit helemaal kunnen vermijden, wil Hij ons helpen om op het punt te komen waar we veilig zijn in Hem.

Waar is het allemaal begonnen?

Het verbaast me nog steeds dat iets wat iemand op de lagere school tegen ons zei, ons als volwassene kan beïnvloeden. Maar in werkelijkheid kan het gevoel van afwijzing al worden ervaren in de kindertijd of zelfs al in de baarmoeder. Enkele oorzaken van afwijzing die ik heb gezien, heb ik voor je op een rijtje gezet:

Als afwijzing wortel schiet, kan dat op zoveel manieren in ons leven tot uiting komen, waaronder depressie, minderwaardigheidsgevoelens, woede, opstandigheid, zelfmedelijden, angst, jaloezie en ga zo maar door.

Afwijzing kan er ook toe leiden dat iemand juist perfectionistisch wordt. Ze denken dan, dat als ze alles goed doen, niemand een reden zal hebben om hen af te wijzen en te kwetsen. We zijn echter niet geschapen om onze eigenwaarde te ontlenen aan andere mensen.

Ik heb gehoord dat 25 procent van de mensen die we ontmoeten ons nooit aardig zullen vinden, ongeacht wat we doen. Je zou kunnen denken: Nou, Joyce, dit is niet erg bemoedigend. Dus jij vertelt me dat sommige mensen nooit van plan zijn om me leuk te vinden?

Ja, dat klopt! Waarom zou je je leven verspillen door te proberen de goedkeuring van iedereen te krijgen? Want hoe hard je ook je best doet, je kunt niet alle mensen overtuigen om je leuk te vinden.

Als je te maken hebt gehad met afwijzing, is het makkelijk om muren om jezelf heen te bouwen zodat je nooit meer gekwetst wordt. Maar dat maakt het moeilijk om relaties aan te gaan, om van andere mensen te genieten en te doen waartoe God jou geroepen heeft. Het antwoord op afwijzing is niet om weg te rennen van de pijn van het leven… maar om naar God en Zijn Woord te rennen.

Geworteld in Gods liefde

God is onze Heelmeester en Hij is de enige die ons de troost en het herstel kan bieden die we nodig hebben. Kijk maar eens met me mee naar enkele van deze Bijbelteksten.

In Psalm 27:10 staat: Al hebben mijn vader en mijn moeder mij verlaten, toch neemt de HEERE mij aan.

In Psalm 34:19 staat: De HEERE is nabij de gebrokenen van hart, Hij verlost de verbrijzelden van geest.

In Jeremia 1:5 staat: Voordat Ik u in de baarmoeder vormde, heb ik u gekend; [als Mijn uitverkoren instrument] en voordat u uit de baarmoeder naar buiten kwam, heb Ik u geheiligd, [apart gezet] (Amplified Bible toevoeging).

Ongeacht wat er in je verleden is gebeurd, God kan je genezen. Hij kan je helpen om die slechte wortels uit te trekken en je te laten wortelen en aarden in Zijn liefde (Efeze 3:17).

Dan zul je nog meer goede vruchten in je leven voortbrengen, zoals liefde, vrede, vreugde, geduld, zelfbeheersing, nederigheid, zachtmoedigheid en goedheid.

Het begint allemaal met Gods Woord. Hoe meer tijd je besteedt aan het lezen, bestuderen en het overdenken van Zijn Woord, hoe meer het je van binnenuit zal transformeren – de manier waarop je denkt, de manier waarop je je voelt en zelfs de manier waarop je jezelf ziet (Johannes 8:31-32).

Ik kan je eerlijk zeggen dat mijn leven drastisch begon te veranderen toen ik ontdekte wie ik in Christus ben – dat God van me houdt en me waardeert. Hoewel iemand mij kan afwijzen, zal de Heer mij nooit afwijzen! Als gevolg daarvan weet ik dat mijn gevoel van waarde niet gebaseerd is op wat iemand anders van mij vindt, maar op wie God zegt dat ik ben.

We kunnen nooit teruggaan en dingen ongedaan maken die ons in het verleden zijn overkomen, maar de Heer belooft dat als we Hem vertrouwen, Hij ons zal vergoeden voor de pijn die we hebben doorstaan. Als we geloven wat God over ons zegt, zullen we langzaam maar zeker vrijheid ervaren van de pijn van afwijzing… en onze ware waarde in Hem ontdekken.

Joyce

God heeft bevrijding van pijn en afwijzing voor jou in petto! Geloof jij dat? Begin dan vandaag nog deze waarheden over je leven uit te spreken. Wees moedig en laat je verleden niet langer je heden bepalen.

videotip nieuwsbrief van Joyce Meyer

Afwijzing kan ons hart diep verwonden en ons het gevoel geven dat niemand van ons houdt of ons begrijpt. Ontdek in deze uitzending Gods onvoorwaardelijke liefde en toewijding voor jou.

producttipp - nieuwsbrief van Joyce Meyer

Innerlijke genezing van de vrouw

Kan een vrouw die in haar leven innerlijk diep gewond is geraakt genezing vinden voor haar hart en ziel? Als vrouw die zelf heeft geleden onder misbruik en bedrog door de mensen die het dichtst bij haar stonden, kan Joyce Meyer deze vraag met een volmondig ‘ja’ beantwoorden. Aan de hand van haar verleden laat Joyce in dit boek zien hoe de bevrijdende liefde van Jezus emotionele wonden geneest en vreugde in het leven brengt. Tijd om opnieuw te bloeien!

Verander met ons de wereld! Nieuwsbrief van Joyce Meyer

KLEINE GEMEENTE, GROTE IMPACT

Marioepol in Oekraïne was altijd het thuis van Vlad en Iryna Teslenveo en hun zesjarige zoontje Illia, maar nu is de stad bijna volledig verwoest. “In het theater, waarin mijn gezin en 3.000 andere mensen zich in de kelder schuilhielden, werd een bom gegooid”, vertelde Vlad. “Maar gelukkig verlieten wij deze plaats slechts één dag voordat het gebeurde…”

Sinds het begin van de oorlog in februari 2022 zijn de Teslenveos en bijna 1,1 miljoen andere Oekraïense vluchtelingen naar Bulgarije in Oost-Europa gereisd, op zoek naar bescherming. En toen de Oekraïense vluchtelingen begonnen aan te komen, kwam een kleine gemeente met een groot hart meteen in actie. Het bleek dat pastor Philip Rashev en de leden van de Full Gospel Church in Sofia al voor het begin van de oorlog waren begonnen met trainen voor zo’n situatie – zonder dat ze het doorhadden. “Tijdens een gebedstijd kregen we de indruk dat we een cursus moesten volgen over hoe om te gaan met andere culturen,” vertelt pastor Rashev. “Eerst dacht ik: ‘Waarom zouden we in hemelsnaam zo’n cursus doen?’ Want we hebben hier in Bulgarije eigenlijk niet zoveel verschillende nationaliteiten. Maar slechts vijf dagen nadat we de cursus hadden afgerond, begon de oorlog en waren we er klaar voor.”

Maar wat kan een kleine gemeenschap doen? Ze verwelkomden gezinnen zoals de Teslenveos met open armen en boden hen essentiële goederen en diensten aan.

Ze begonnen te doen wat ze konden en God verraste hen over de hele linie door hun mogelijkheden te vermenigvuldigen en uiteindelijk kwam Hand of Hope, het zendingswerk van Joyce Meyer Ministries in beeld.

Tot augustus 2023 hebben wij samen via dit project 96.000 maaltijden uitgedeeld. “Het verstrekken van maaltijden creëert een gelegenheid voor mensen om samen te komen en elkaar te leren kennen,” zei pastor Rashev blij. “We delen zelfs uitgaven van het Nieuwe Testament in het Oekraïens en speciaal in het Oekraïens uitgegeven boeken van Joyce Meyer uit.” De liefdevolle gebaren van vriendelijkheid en praktische hulp worden door de gezinnen noch zomaar geaccepteerd, noch als vanzelfsprekend beschouwd. God gebruikt dit alles om gebeden te verhoren en gekwetste, gebroken harten te genezen.

Zoveel verbazingwekkende verhalen, zoals het verhaal in Bulgarije, kunnen werkelijkheid worden wanneer mensen Gods opdracht volgen en zich voor Hem beschikbaar stellen. Laat je door God gebruiken en wordt als partner van Joyce Meyer Ministries deel van Zijn wonder.

Bid alsjeblieft met ons mee:

Bedankt voor elk gebed en elke donatie!

Social Media

#nieuwleven

Nog maar een paar weken tot Pasen! 🌷🐣 Neem de tijd om na te denken over wat Jezus’ dood aan het kruis ✝️ en Zijn opstanding voor jou betekenen. Deze zeven Bijbelteksten 📖 helpen je te richten op Jezus en Zijn volbrachte werk. Je kunt meer inspiratie over dit onderwerp vinden op onze social media kanalen. Neem een kijkje, de community wacht op je! 🙌

download-label-maerz24-nl-180px-hoch

Bemoedigende quotes om te downloaden

Hier vind je elke maand een bemoediging van Joyce, die je gratis kunt downloaden als achtergrond voor je computer of smartphone.

Met God ervaren - nieuwbrief van Joyce Meyer

“Ik ben Xander, vier jaar geleden radicaal tot geloof gekomen. Ik was zanger/gitarist van een succesvolle rockband, maar worstelde al 20 jaar met ernstige depressie, talloze verslavingen en leidde een suïcidale levensstijl. Vier jaar geleden heb ik een radicale bekering ervaren. Ik had een ontmoeting met God en mijn leven veranderde 180 graden. Vooral in de eerste twee jaar heb ik enorm veel gehad aan Joyce. Daar ben ik haar eeuwig dankbaar voor, en ook jullie voor het mede mogelijk maken.” –  Xander S.

Wat betekenen de preken en boeken van Joyce voor je? Hoe ben je daardoor bemoedigd? Deel het met ons zodat anderen hierdoor ook aangesproken worden.

Post van Joyce voor jou! Iedere maand in je mailbox