WAAR WACHT JE NOG OP? - nieuwsbrief van Joyce Meyer juni 2024

Beluister hier de nieuwsbrief:

Accepteer marketing-cookies om naar deze nieuwsbrief te luisteren.

Beste vrienden!

Graag wil ik het met je hebben over een vaak voorkomend probleem bij christenen. Of ik nu met iemand bid of gewoon gezellig met een vriendin klets tijdens een kopje koffie, ik hoor hen vaak iets zeggen als:

‘Ik moet echt iets van God horen. Ik ben bang dat ik de verkeerde stap zet of de verkeerde beslissing neem. Hoe kan ik Zijn wil en Zijn doel voor mijn leven kennen?’ Deze zorg heb ik zelf ook gekend en ik vermoed dat jij misschien ook weleens iets in die richting hebt gedacht.

Maar als je op dit moment op een plek bent waar je op zoek bent naar Gods plan voor jou – óf het nu voor een specifieke beslissing is, óf voor een algemene richting van dit seizoen in je leven – dan heb ik vandaag goed nieuws voor je:

Laat me je er allereerst aan herinneren dat God een prachtig plan en een hoopvolle toekomst voor je heeft (Jeremia 29:11). De vijand probeert onze hoofd te vullen met gedachten als: ‘je hebt je kans gemist’, of ‘je hebt te veel fouten gemaakt’, maar dat zijn leugens. We moeten Gods Woord gebruiken om ze te vervangen door de waarheid (2 Korinthe 10:5). In Romeinen 8:28 vertelt de apostel Paulus ons:

“En wij weten dat voor hen die God liefhebben, alle dingen meewerken ten goede, voor hen die overeenkomstig Zijn voornemen geroepen zijn”.

Als kind van God ben je geroepen naar Zijn voornemen. Zijn plan voor je leven is altijd voor jouw bestwil. God zal je niet roepen om iets te doen wat je ongelukkig maakt. Gods plan voor jouw leven brengt altijd vrede, vreugde en vervulling!

Dit brengt ons terug bij de vraag die veel christenen bezighoudt: hoe ontdek ik Zijn doel voor mijn leven? Het ontdekken van Gods plan is niet zo moeilijk als dat wat wij denken.

Een van de eerste dingen die we moeten doen is simpelweg ons leven uit de ‘parkeerstand’ halen. Waarom? Omdat het onmogelijk is om in een geparkeerde auto te rijden.

Een van de redenen waarom veel mensen het zo moeilijk vinden om te weten wat God wil dat ze doen, is dat ze zich niet realiseren dat Hij veel details van ons leven aan ons overlaat. En als we geen stap vooruit zetten, is het moeilijk om te begrijpen hoe God in ons leven wil werken. We moeten gewoon die eerste stap zetten.

Ik zal je een voorbeeld geven. Toen God me riep om het evangelie te verkondigen, vertelde Hij me niet specifiek waar ik heen moest gaan.

Ik had het gevoel dat Hij eenvoudigweg zei dat ik naar het noorden, zuiden, oosten en westen moest gaan. 

Nu had ik kunnen blijven zitten – bevroren in zorgen over het missen van Gods stem – denkend aan alle dingen die verkeerd zouden kunnen gaan. Of ik kon een stap zetten en de auto in de eerste versnelling zetten.

Ik begon in mijn stad, St. Louis, Missouri, en organiseerde samenkomsten waar ik Gods Woord kon onderwijzen in het noordelijke deel van de stad, het zuidelijke deel, het oostelijke deel en het westelijke deel. Ik begon met deze vier geografische gebieden van St. Louis en naar mate de mogelijkheden zich voordeden, breidde de bediening zich vanaf daar uit. Pas toen ik bereid was om de eerste stap te zetten, begon ik Gods doel voor mijn leven beter te begrijpen.

Hoe zit het met jou? Wat voel jij dat God op je hart heeft gelegd om nu te doen? Roept God jou om:

Wat het ook is … Begin te bewegen in de richting waarvan je voelt dat God je leidt. En nadat je een eerste stap in geloof hebt gezet, zul je meer definitieve aanwijzingen van God krijgen.

In Genesis 12:1 zegt God tegen Abram om naar een land te gaan dat Hij hem zou wijzen. Abram moest eerst gaan, voordat God Hem kon leiden. Wanneer je een stap zet waarvan je gelooft dat God je roept, kun je erop vertrouwen dat Hij je zal onderbreken als je niet in de richting gaat die Hij voor je heeft bedoeld. Doe één stap tegelijk; als de eerste stap werkt, neem dan een volgende. Zo niet, keer dan terug en neem een andere richting. Het enige wat je hoeft te doen is gehoorzamen. God doet de rest!

Wees niet zó bang om Gods stem te missen dat je lijdt aan wat ik noem: ‘analyse-verlamming’. Met andere woorden: analyseer je opties niet zo lang dat je vast komt te zitten en niet verder kunt. Geleid worden door de Geest houdt in dat je nee zegt tegen angst en ja tegen geloof. Als je je gedachten tot rust brengt en gehoor geeft aan wat God in je hart heeft gelegd, begin je Zijn wil te ontdekken.

Misschien denk je: dat klinkt allemaal voor jou wel heel makkelijk. Maar ík vraag me af hoe ík Gods stem kan horen. Misschien denk je zelfs dat Hij niet tot jou spreekt, maar laat me heel duidelijk zijn: God spréékt tot jou. Hij heeft een doel voor jou. Je kunt Zijn stem leren horen.

God wil je helpen in elk aspect van het leven. Hij verlangt ernaar om Zijn plan aan jou te openbaren, in de kleine dingen, de grote dingen … en alles daar tussenin!

Ik wil je aanmoedigen, want ik begrijp die aarzeling als je je onzeker voelt over de situatie waar je mee te maken hebt;

  • als je je hebt afgevraagd welke stap je moet zetten,
  • als je je hebt je afgevraagd of je überhaupt een stap moet zetten.

Ik ging jarenlang elke zondag naar de kerk zonder te beseffen dat God tot mij sprak. Ik begreep nooit hoe ik Zijn stem kon horen of Zijn doel voor mijn leven kon kennen. Nu, vele jaren later, ben ik voortdurend in gesprek met God. Ik kan me geen dag meer voorstellen zonder Zijn stem te horen en Zijn leiding te volgen. Ik deel dit met jou, omdat God hetzelfde voor jou wil doen!

Als je écht Zijn doel op elk gebied van je leven wilt kennen, zal Hij je ontmoeten daar waar je bent en je helpen om Zijn stem te kennen en te herkennen.

Onthoud dat je niet in de angst hoeft te leven dat je je kans gemist hebt, of dat je een fout gaat maken als je probeert te doen wat God in je hart heeft gelegd. Hij heeft een doel voor je en Hij spreekt tot je. Het enige wat je hoeft te doen is in geloof een stap te zetten en Hem vertrouwen dat Hij de rest zal doen!

Joyce

Weet jij wat Gods doel is voor jouw leven? Zo niet, neem dan de tijd om te ontdekken welk talent of welke gave Hij je heeft gegeven. Waar geniet je van? Wat vind je leuk om te doen? Wat ligt je na aan het hart? Welke dromen heb je? Denk na over je eerste stap en ga dan vooruit – stap voor stap – in vertrouwen!

1-label-180px-videotip-nl-glow
Accepteer marketing-cookies om deze video te bekijken.

Heb je antwoord van God nodig? God spreekt vaak tot ons door gewone dingen in het dagelijks leven. In deze uitzending geeft Joyce enkele concrete manieren waarop je Gods stem kunt horen.

2-label-180px-leestip-nl-glow

Doe het ondanks je angst

Laat jij je soms tegenhouden door twijfels en onzekerheid? Joyce moedigt je in dit boek aan om ondanks je angst stappen te zetten. Het zal leiden tot een leven dat vol is van Gods goedheid.

Verander met ons de wereld! Nieuwsbrief van Joyce Meyer

WORD SAMEN MET ONS EEN DRAGER VAN HOOP!

BURUNDI – Op de leeftijd van slechts één jaar werd de kleine, totaal verwaarloosde Keira Nibitatanga als wees gevonden in een klein dorpje in dit arme land. Ze was er vreselijk aan toe toen Miriam, zelf moeder van drie kinderen, haar in haar gezin opnam en voor haar zorgde.

In de steek gelaten door haar man, leven Miriam en haar kinderen sindsdien in zeer slechte omstandigheden. Door overstromingen moest het gezin hun huis opgeven en ze hebben nu geen permanent onderkomen. Miriam had ook niet alle middelen die ze nodig had om haar kinderen op te voeden. Maar toen ze op een dag over het Gatumba Hope Centre hoorde, ontstond er nieuwe hoop.

Het Hope Centre is een hulpproject van de Trinity Church International in Gatumba, dat wij van Joyce Meyer Ministries ondersteunen. Hier worden dagelijks ongeveer 500 mensen verzorgd en van voedsel voorzien. Het is een dagcentrum voor ouderen, weduwen en hun kinderen. Terwijl de kinderen in de klaslokalen les krijgen, is er voor de volwassenen een christelijk programma dat hen versterkt in hun geloof.

Toen Keira naar dit centrum kwam, was ze eerst ernstig getraumatiseerd en ondervoed.

Ze was zelfs te zwak om te spelen. Maar nu, een jaar later, kan ze weer lachen en is ze een vrolijk meisje. Ze houdt van het eten, de liedjes en haar juf. Keira vertelde ons dat ze heel graag naar school wil blijven gaan om later dokter te worden. En dat ze meer over Jezus wil leren omdat ze weet dat Hij haar zal helpen in haar toekomst. Is dat niet geweldig om te horen?

Het Hope Centre is een baken van hoop met een impact op het hele dorp Gatumba en het geeft veel mensen een nieuw toekomstperspectief. Word partner van Joyce Meyer Ministries en geef kinderen over de hele wereld, zoals Keira, de kans op een nieuw begin. Jouw donatie brengt hoop en verandert levens.

Bid alsjeblieft met ons mee:

We hebben deze maand een mijlpaal te vieren!

En dit is alleen mogelijk dankzij de steun van al onze partners! Bedankt voor elke donatie en elk gebed!

 

4-label-180px-social-media-nl-glow

#verjaardagschallenge

Deze maand is Joyce 81 jaar geworden – wauw! 🥳🎈

Laten we de gelegenheid nemen om deze geweldige vrouw te vieren die ons blijft bemoedigen, inspireren en uitdagen. 🤗

Klaar voor een complimentenregen? Wat vind jij het leukste aan Joyce? ❤️ Laat het ons weten in de comments op social media of stuur ons een email. 👇

zitat-joycemeyer-2024-juni-nl-download-label

Bemoedigende quotes om te downloaden

Hier vind je elke maand een bemoediging van Joyce, die je gratis kunt downloaden als achtergrond voor je computer of smartphone.

6-label-180px-ervaren-nl-glow

“Ik wil graag mijn getuigenis geven over hoe jullie mijn leven hebben veranderd! Joyce inspireerde me om elke dag tijd voor God vrij te maken! (…) Heel erg bedankt voor de inspiratie. God legde op mijn hart om mijn eigen bediening te beginnen en dat heb ik gedaan, Hij heeft het laten gebeuren!” – Rachel S.

Wat betekenen de preken en boeken van Joyce voor je? Hoe ben je daardoor bemoedigd? Deel het met ons zodat anderen hierdoor ook aangesproken worden.

Post van Joyce voor jou! Iedere maand in je mailbox