Beluister hier de nieuwsbrief:

Beste vrienden!

Wat vind je van je leven? Zou je kunnen zeggen dat je ervan houdt? Of kom je elke dag gewoon door, worstel je met de dingen die je niet wilt doen, ploeter je door de dingen die je frustreren en zou je willen dat je het leven van iemand anders had?

Vaak zeggen mensen dingen als:

  • Ik ben pas gelukkig als ik een andere baan heb.
  • Ik ben pas gelukkig als ik getrouwd ben.
  • Ik ben pas gelukkig als ik kinderen heb.

Maar zodra de kinderen er eenmaal zijn, zeggen ze: “Ik zal blij zijn als de kinderen groot zijn en het huis uit gaan!”

Het is een vergissing om door het leven te gaan met de gedachte dat we pas gelukkig kunnen worden als we iets hebben wat we willen óf wanneer onze omstandigheden veranderen.

De waarheid is dat we altijd wel iets kunnen vinden om ongelukkig over te zijn, totdat we ons geluk zoeken bij de Heer.

In Johannes 10:10 zegt Jezus: De dief komt alleen om te stelen, te doden en te vernietigen, maar Ik ben gekomen om hun het leven te geven in al zijn volheid [ten volle, tot het overloopt].

Satan wil onze vreugde stelen en ons leven vernietigen. Maar Jezus kwam en stierf aan het kruis om ons een overvloedig leven te geven, ‘ten volle, tot het overloopt’!

Als je ongelukkig bent en je wilt van je leven genieten, dan wil ik je 3 sleutels geven om je daarbij te helpen.

1. Pas je houding aan 

Een negatieve, kritische houding en zelfmedelijden hebben, maakt alles zuur. We hebben allemaal dingen waarover we zouden kunnen klagen, maar het lost niets op, dus verspillen we alleen maar onze tijd en energie als we eraan toegeven.

Neem vastberaden het besluit om een meer dankbare houding aan te nemen in je dagelijkse leven. Bedank God voor de goede dingen die je nu kunt bedenken en zoek elke dag actief naar meer dingen om aan je danklijst toe te voegen. Dit zal je helpen om gefocust te blijven op Gods goedheid in je leven.

Een andere manier om je houding te verbeteren is, door je af te vragen of er iemand in je naaste omgeving is die je kunt helpen.

Door je aandacht te richten op anderen vind je altijd dingen die je voor de ander kunt doen. Dit kan een bemoedigend woord zijn of een compliment. Een willekeurige daad van vriendelijkheid of een knuffel. Er komt echt geen einde aan de manieren waarop we Gods liefde kunnen tonen aan anderen om ons heen.

2. Het juiste perspectief hebben

Het liefhebben of haten van iets komt vaak neer op hoe je ernaar kijkt. Het is mogelijk dat je meer vreugde in je leven kunt ervaren door er simpelweg vanuit een ander perspectief naar te kijken. Want waar we ons op focussen, gaat groeien in ons leven.

In relaties, zoals het huwelijk, zijn mensen soms zo gefocust op de dingen die ze niet leuk vinden aan hun partner, dat ze al het goede aan hen, dat wat ze leuk vinden, totaal vergeten.

Als we er echter voor kiezen om stil te staan bij de positieve eigenschappen van mensen, kan dat onze relaties verbeteren. Het beïnvloedt zelfs hoe we ons voelen en hoe we ons tegenover hen gedragen.

Ik weet dat het leven niet makkelijk is en dat we allemaal wel met tegenspoed te maken hebben. Maar als we een positief perspectief behouden, gebaseerd op Gods Woord en Zijn beloften, als we ons op Hem richten en ons vertrouwen stellen in Zijn liefde en goedheid, dan zul je zien dat Hij altijd groter is dan onze problemen.

3. Vergelijk je leven niet met dat van anderen

Ik heb afgelegen plaatsen in Afrika en India bezocht en keer op keer verbaas ik me over de veerkracht van mensen die, terwijl ze in bittere armoede leven, toch blij kunnen zijn. Ik heb me vaak afgevraagd, hoe kan iemand zo blij zijn terwijl ze wonen in een hut zonder kamers met een vloer van aarde en zonder stromend water?

Een van de redenen is dat ze zichzelf niet vergelijken met anderen die er een andere levensstijl op nahouden. Veel van deze mensen zijn gelukkiger dan mensen in de westerse wereld die zoveel hebben.

Tijdens mijn verblijf in India bezocht ik een leprakolonie en ontmoette ik een man die delen van zijn ledematen miste. Hij was opgewonden om onze groep te ontmoeten en liet ons zijn huis zien. Het was eigenlijk niet meer dan een gat dat in de zijkant van een heuvel was gegraven. Hij had een hangmat, drie ingedeukte pannen en een klein kapot tafeltje in de hoek. En het verbaasde me hoe gelukkig hij was met zo weinig!

Mensen die gelukkig en tevreden zijn met wat ze hebben, vergelijken hun leven niet met dat van anderen. Ze proberen zich niet te meten met een beeld dat ze denken te moeten hebben. Het is zo’n waardevolle les, want genieten van het leven draait niet alleen om de spullen die we hebben.

In Mattheüs 6:33 staat: Maar zoek eerst het Koninkrijk van God en Zijn gerechtigheid, en al deze dingen zullen u erbij gegeven worden. En in Psalm 16:11 (HTB) staat: U leert mij hoe ik leven moet, mijn grootste vreugde is dicht bij U te zijn. Uw liefde is er tot in eeuwigheid.

God kennen en een relatie met Hem hebben is het begin van een geweldig leven. Of je nu een predikant bent of een stratenmaker, of je nu weinig of veel geld hebt. Als je écht begrijpt hoeveel God van je houdt en welke goede dingen Hij voor je toekomst in petto heeft, dan kun je echt een leven leiden waar je van zult houden.

Joyce

Verander vandaag jouw perspectief en bekijk je leven vanuit een nieuw gezichtspunt. Denk aan de goede dingen in je leven en stop met jezelf te vergelijken met anderen. Dit zal wonderen doen!

1-label-180px-videotip-nl-glow
Accepteer marketing-cookies om deze video te bekijken.

Ontdek in deze uitzending van Joyce waardevolle inzichten voor een vervuld leven. Maak weloverwogen en verstandige keuzes, besteed je tijd verstandig aan rusten, bidden, lezen in Gods woord, ontspannen, lachen, het opbouwen van relaties en geniet van het leven.

2-label-180px-leestip-nl-glow

Geloof VOOR ELKE STAP VAN DE REIS

Ik pak mijn koffer en neem mee …

Ben je nog op zoek naar een leuk zomerboek, neem dan een kijkje in onze webshop. Hier vind je een ruime keuze aan boeken van Joyce die je geloof zullen versterken en je zullen helpen je leven lief te hebben.

Verander met ons de wereld! Nieuwsbrief van Joyce Meyer
Blijdschap over de Spaanstalige boeken van Joyce Meyer in Guatemala. - Hand of Hope Joyce Meyer Ministries - newsletter juli 2024

EEN BOODCHAP DIE JE RAAKT IN ELKE TAAL

“God heeft Joyce een geweldige gave gegeven, maar als er geen mogelijkheden waren om deze gave naar de mensen te brengen, zou het niet zo waardevol zijn,” legt Jens uit.

Jens Leweling is directeur van Joyce Meyer Ministries Duitsland. Hij geeft leiding aan een team dat een Duitstalige versie van het TV-programma Enjoying Everyday Life produceert, evenals een tijdschrift, maandelijkse nieuwsbrieven, verschillende boeken van Joyce en nog veel meer om mensen te bereiken met de boodschap van het Evangelie.

Dankzij onze wereldwijde partners – dat zijn vaste donateurs – zijn wij in staat om de inhoud van Joyce te vertalen, veel mensen in hun moedertaal te bereiken en Gods Woord in de media te brengen. De taal is dan misschien anders dan die van Joyce, maar de kracht van Gods Woord is precies hetzelfde en de toespraken van Joyce vinden weerklank bij mensen in alle culturen.

Jens vervolgt: “Dus iedereen die Joyce Meyer Ministries steunt, maakt een blijvende impact in alle landen die we bedienen.” En de impact is verbazingwekkend.

Jens vertelt het verhaal van een jonge vrouw: “Nadat haar vriend het had uitgemaakt, googelde ze op de vraag: Hoe kom ik liefdesverdriet te boven? En inderdaad was een video van Joyce Meyer een van de eerste zoekresultaten die ze te zien kreeg. Dus bekeek ze die en nog veel meer video’s van Joyce. Uiteindelijk vertrouwde ze haar leven toe aan Jezus.” Jens is ervan overtuigd: “Dat heeft God gedaan!”

God roept ons op om Zijn licht uit te dragen naar de donkerste plekken van deze wereld, om het Evangelie te brengen aan de verlorenen, om nieuwe hoop te geven aan de hopelozen, om de hongerigen te voeden, om vers water te geven aan de dorstigen en om de zieken de handen op te leggen. Als partner van Joyce Meyer Ministries kun jij samen met ons gehoor geven aan deze oproep en deel uitmaken van een avontuur vol wonderen! En wie weet – misschien is het leven dat daarbij het meest veranderd wel je eigen leven?

Als je nog geen partner van ons bent, start dan vandaag nog je partnerschap en help mee om Gods liefde in de wereld te brengen. Neem zelf de beslissing om onze bediening te steunen …

Je ontvangt dan elk kwartaal post voor partners. We kijken uit naar je reactie!

4-label-180px-social-media-nl-glow

#zomerchallenge

Fans van Joyce opgelet! 🤫 

We zijn heel benieuwd! Welk boek, podcast of leesplan van Joyce neem jij mee op vakantie? Of je nu aan het zwembad zit, een terrasje pakt of gewoon op je balkon, maak een foto of video en post het in je verhaal! ☺️☀️🧳  Tag ons Nederlandse account @joycemeyernederlands in je Instagram verhaal en je maakt kans op 1 van de 10 BOEKENPAKKETTEN!  📦 De actie loopt tot eind juli.

7-label-180px-wist-je-nl-glow

Zin in een zomerse boost?

Mis dan de podcasts van Joyce niet! Onderweg naar je werk, aan het joggen of op vakantie – je kunt de podcast Vernieuw je denken met Joyce Meyer overal beluisteren, volledig onafhankelijk van Wi-Fi.

Geen tijd gehad om te luisteren de afgelopen tijd? Download nu de overdenkingen die je wilt luisteren op apps zoals Spotify of Podcasts en maak je eigen Joyce zomerplaylist.

Alvast veel luisterplezier!

zitat-label-joycemeyer-2024-juli-nl

Bemoedigende quotes om te downloaden

Hier vind je elke maand een bemoediging van Joyce, die je gratis kunt downloaden als achtergrond voor je computer of smartphone.

6-label-180px-ervaren-nl-glow

“Dankjewel Joyce voor jouw gebeden en getuigenissen, elke ochtend weer. Ik heb Gods zegen ervaren en op een nieuwe manier leren kennen. Halleluja, amen. ik geloof in God de Vader, dankjewel!” – Willem R.

Wat betekenen de preken en boeken van Joyce voor je? Hoe ben je daardoor bemoedigd? Deel het met ons zodat anderen hierdoor ook aangesproken worden.

Post van Joyce voor jou! Iedere maand in je mailbox