HOOGVLIEGEN MET GOD! nieuwsbrief van Joyce Meyer april 2024

Beluister hier de nieuwsbrief:

Beste vrienden!

Ik waardeer jullie enorm en het doet ons veel plezier om regelmatig voor jullie en jullie succes te bidden!

En als ik spreek over ‘succes’, bedoel ik niet alleen het verwerven van rijkdom, een chique functie of roem en erkenning.

Er is niets mis met dat alles, maar we mogen niet de fout maken om uitsluitend wereldse en vergankelijke doelen na te jagen. Ondanks dat veel mensen als succesvol worden gezien, voelen ze zich vaak toch ontevreden en leeg vanbinnen. 

God wil dat je slaagt in alles waartoe Hij je roept en toerust. Het nastreven van datgene waartoe God je roept, de verlangens die Hij in je hart heeft gelegd, leidt tot succes en voldoening. En de reden is simpel; Gods plan voor jouw leven is beter dan alles wat je je maar kunt voorstellen!

Wanneer we ons het hele leven bezighouden met het najagen van aardse bezittingen of de erkenning van anderen, leidt dat tot uitputting en frustratie en eindigt vaak in teleurstelling. Voel jij je uitgeput, gefrustreerd of teleurgesteld? Dát is niet het leven waarvoor Jezus kwam om je te geven. 

In Johannes 10:10 (NBV21) zegt Jezus: Ik ben gekomen, om hun het leven te geven in al zijn volheid. God wil dat je slaagt. Hij wil dat je geniet van een leven in al zijn volheid. Het leven waarvan Jezus zei dat Hij kwam om het jou te geven. 

Maar om te kunnen genieten van het leven dat Jezus ons wil geven, moeten we Gods weg naar succes volgen, niet die van onszelf.

Als je ooit hebt gewenst dat je verder in het leven was dan waar je nu bent, dan weet ik hoe frustrerend dat kan zijn. Toen ik serieus met de Heer begon te wandelen, voelde ik een roeping om Zijn Woord te onderwijzen. Ik wist ook dat ik dat graag wilde doen! In die tijd heb ik veel verschillende dingen uitgeprobeerd, b.v.:

  • Ik organiseerde een groep mensen om evangelisatieflyers onder de ruitenwisser van auto’s te plaatsen.
  • Ik probeerde het uit met straatevangelisatie tijdens het weekend.
  • Ik nam een baan aan als secretaresse van de kerk, wat slechts één dag duurde.
  • Ik heb zelfs geprobeerd om in de crèche van de kerk te werken, maar ook dat was van korte duur!

Geen van deze dingen werd uiteindelijk mijn ultieme levensdoel, maar God heeft ze wel, samen met vele andere dingen, gebruikt om mij te leren hoe ik op Zijn manier succesvol kan zijn. Als ik nu terugkijk op mijn levensreis, ben ik zo blij met alles wat God me heeft geleerd. Ik zou die herinneringen en lessen voor niets willen ruilen.

Jouw verlangen, de droom in je hart, kan heel anders zijn dan de mijne. God heeft ons allemaal uniek geschapen, met verschillende ideeën over wat succes in het leven betekent.

Voor jou kan succes misschien betekenen dat je een eigen bedrijf hebt, geweldige kinderen of kleinkinderen grootbrengt, aanbiddingsdiensten leidt, of een boek schrijft over iets waar je gepassioneerd over bent.

Elke droom die je koestert, kan ook Gods droom voor jou zijn, zolang je ervan overtuigd bent dat het Zijn wil is. Succes is alles wat we voor God doen op een manier die Hem behaagt en Hem eer geeft.

Dus laat me je de vraag stellen; wat is jouw idee van succes in het leven? Wat heeft God
in jouw hart gelegd om te vervullen? Ook al is het nog niet gebeurd, dan hoeft dat niet te betekenen dat het nooit gaat gebeuren. Misschien bevind je je in de fase van straatevangelisatie, of in de fase van secretaresse, of misschien in de fase van kinderopvangleider.

Verspil echter geen enkele stap op je levenspad. God onderwijst, ontwikkelt en bereidt je voor op wat Hij voor jouw toekomst heeft gepland. En zelfs als je het gevoel hebt dat je de verkeerde weg bent ingeslagen, ziet God je hart en zal Hij je teder terugleiden naar de juiste weg.

God is groter dan onze fouten of teleurstellingen. Hij weet hoe Hij ons naar de bestemming kan leiden die Hij voor ons in petto heeft.

Het enige wat we hoeven te doen, is op Hem vertrouwen. Het Woord van God geeft je deze belofte: Ik ben ervan overtuigd dat Hij die dit goede werk bij u begonnen is, het zal voortzetten tot het voltooid is op de dag van Christus Jezus. (Filippenzen 1:6, NBV21).

Raak niet ontmoedigd wanneer alles in het leven nog niet gaat zoals jij dat graag
had gehoopt. Geef daarom niet op als het lijkt alsof de omstandigheden je tegenwerken. Wees ‘ervan overtuigd’ – God zal afmaken wat Hij is begonnen. Hij houdt van je en Hij heeft een prachtig plan voor je leven.

Zoals ik al zei toen ik deze brief begon, bidden Dave en ik regelmatig voor jullie. We zijn vol vertrouwen dat God in de komende weken en maanden iets in jouw leven zal doen.

Joyce

Weet je al wat het doel van je leven is? Wat ga jij doen om van jouw leven het succes te maken dat God voor jou in gedachten heeft?

videotip nieuwsbrief van Joyce Meyer

Echt succes ligt alleen in het doel dat God voor ons heeft! En daar komen we vaak pas achter als we moedig iets nieuws proberen. Voor Joyce is het net als met kleding – sommige kleren passen, andere niet! Wat past bij jou?

producttipp - nieuwsbrief van Joyce Meyer

Durf te hopen!

Er wacht een nieuwe levensvreugde op jou zodra je begint het goede van God te verwachten. Ontdek hoe je je van ontmoediging kunt bevrijden en in plaats daarvan je dromen kunt omzetten. In dit boek geeft Joyce praktische tips hoe je hoop dagelijks kunt uitoefenen. Dat zal voor jou de deur openen naar Gods onbegrensde mogelijkheden.

Verander met ons de wereld! Nieuwsbrief van Joyce Meyer
Grote blijdschap over het nieuwe kerkgebouw - Hand of Hope in India - Joyce Meyer Ministries

JOUW DONATIE OPENT DEUREN VOOR HET EVANGELIE

INDIA – In Melnelli, een hindoeïstisch dorp in de zuidelijke deelstaat Tamil Nadu, werken de meeste inwoners als dagloners. Lange werktijden en een laag inkomen zijn hier de norm. En wat het leven nog moeilijker maakt, is het gebrek aan water. Twee keer per maand sturen de plaatselijke autoriteiten watertankwagens naar Melnelli. De bewoners rantsoeneren het water en als ze meer nodig hebben, moeten ze twee kilometer lopen naar de dichtstbijzijnde bron of van hun schamele inkomen jerrycans met water kopen.

Pastor Mohan houdt regelmatig kerkdiensten met de weinige christenen in het dorp in een kleine hut die al acht jaar dienstdoet als hun ontmoetingsplaats. Zelf was hij ooit een Hindoe, totdat hij op een dag als middelbare scholier in contact kwam met een zendeling. Sinds hij het verschil leerde kennen tussen een leven met en zonder Jezus Christus, is hij gepassioneerd om Gods liefde op alle mogelijke manieren te delen. Al lang heeft hij samen met zijn gemeente gebeden voor een eigen kerkgebouw, waar ze gesterkt kunnen worden in hun geloof en ook de niet-christenen in Melnelli kunnen bereiken.

Toen Hand of Hope begon met de bouw van een waterput en een kerkgebouw in Melnelli, wisten de mensen dat dit Gods antwoord op hun gebeden was. Op de dag van de inwijdingsceremonie – toen de waterput in gebruik werd genomen en de deuren van het kerkgebouw werden geopend – kwamen de christenen van het dorp samen en dankten God. Nadat Pastor Mohan de sponsors van dit project in gebed had gezegend, bad hij ook dat de put het centrum van het dorp zou worden en de dorpelingen de mogelijkheid zou bieden om God te ervaren. Inmiddels bezoeken bijna honderd mensen de kerkdiensten en velen van hen hebben zich laten dopen.

Dit verhaal is slechts een van de vele verhalen die illustreren wat jullie donaties mogelijk maken. Tot nu toe hebben we samen 750 waterputten en gebedskapellen kunnen bouwen in India en Gods liefde kunnen doorgeven. Hartelijk bedankt!

Bid alsjeblieft met ons mee:

Bedankt voor elk gebed en elke donatie!

Social Media

#bemoediging

Ken jij dat❓Je komt gewoon niet verder. Er gebeurt niets in je leven, sterker nog, je gaat eerder achteruit dan vooruit. 😞 Op social media willen we je steeds weer bemoedigen 💪🏻 om trouw Gods plan voor je leven te volgen. Met Bijbelteksten, 📖 tips van Joyce, 💡 videoclips en nog veel meer steunen wij, het Joyce-team en de hele community, 🙌 jou op jouw weg❣️

zitat-joycemeyer-2024-april-nl-download-label

Bemoedigende quotes om te downloaden

Hier vind je elke maand een bemoediging van Joyce, die je gratis kunt downloaden als achtergrond voor je computer of smartphone.

Met God ervaren - nieuwbrief van Joyce Meyer

“Sinds ik de preken van Joyce volg, kan ik beter relativeren. Ondanks tegenslagen blijf ik positief in het leven staan. Ik vind het fijn om anderen te helpen. Dagelijks voel ik de aanwezigheid van God en ik kan elke vorm van angst weerstaan.” –  Jack G.

Wat betekenen de preken en boeken van Joyce voor je? Hoe ben je daardoor bemoedigd? Deel het met ons zodat anderen hierdoor ook aangesproken worden.

Post van Joyce voor jou! Iedere maand in je mailbox