Beluister hier de nieuwsbrief:

Beste vrienden!

Gebed is een van de sterkste krachten op aarde. In Jakobus 5:16 staat: Een eerlijk [oprecht, voortdurend] gebed van een rechtvaardige maakt enorme kracht [dynamische werking] beschikbaar (AMPC).

Toch heb ik met talloze mensen gesproken die niet tevreden zijn over hun gebedsleven. Ze zijn op zoek naar een dieper, rijker en meer dynamische relatie met God, maar ze weten niet precies hoe ze dat moeten doen.

Jarenlang benaderde ik gebed op een ingewikkelde manier. Wanneer mijn gedrag te wensen overliet, was ik ervan overtuigd dat ik niet kon bidden omdat ik Gods hulp niet verdiende. Of als ik dan toch bad, was ik er zeker van dat ik niet lang genoeg had gebeden om enig verschil te maken. Ik dacht: Telt dit wel? Heeft God me wel echt gehoord?

Het goede nieuws is dat God gebed helemaal niet ingewikkeld wilde maken. Hij wil dat het is als ademen – iets wat makkelijk en natuurlijk voelt – iets wat we overal en altijd kunnen doen.

Zeker wanneer onze gebeden schijnbaar onbeantwoord blijven, kunnen we worstelen met twijfel en frustratie. Maar gebed is heel eenvoudig. Het is niets meer of minder dan praten met God en luisteren naar wat Hij ons te zeggen heeft.

Gebed is een persoonlijke zaak

God maakte ons om een intieme, en een op ons als persoon afgestemde relatie met Hem te hebben. Daarom zal Hij ons leren hoe we kunnen bidden op de manier waarop Hij ons heeft gemaakt. Ja, er zijn gebedsprincipes die voor iedereen gelden, maar God zal jou en mij leiden op basis van wie we zijn en in welk seizoen van ons leven we ons bevinden. Zo kan een jonge moeder met kleine kinderen niet dezelfde hoeveelheid tijd besteden aan gebed als iemand wiens kinderen al volwassen zijn.

Jaren geleden hoorde ik van een vrouw die elke morgen om vijf uur opstond, om vier uur lang te bidden. Ik dacht bij mezelf: Dat moet ik ook doen. Dus zette ik de wekker, stond vroeg op en begon te bidden.

Ik bad voor mijn huwelijk, mijn gezin, onze kerk en iedereen die op mijn lijstje stond. Vervolgens keek ik naar de klok en constateerde dat er nog maar vijf minuten waren verstreken. 

Volgens mij ben ik uiteindelijk weer in slaap gevallen. Ik was zo ontmoedigd.

Gelukkig liet God me inzien dat ik vrij ben om mezelf te zijn en dat ik niet hoef te doen wat iemand anders doet. Dat betekent dat ik op sommige dagen twintig minuten bid en op andere dagen een uur. We zijn vrij om ons door God te laten leiden.

Onthoud dat God een plan op maat heeft voor jou. Hij houdt ervan om tijd met jou door te brengen. Je hoeft geen bepaalde hoeveelheid tijd te bidden om Zijn liefde of goedkeuring te verdienen. Gebed heeft alles te maken met relatie. 

Het is eenvoudig om te praten met God, Zijn liefde te ontvangen, Hem te danken voor Zijn goedheid en Hem de gelegenheid te geven om tot je hart te spreken en je de wijsheid en richting te geven die je nodig hebt.

Gebed is gebaseerd op relatie

Ik geloof dat een sleutel tot effectief gebed is dat we God benaderen als Vriend. Als we God niet als vriend kennen, zullen we aarzelen om Hem om iets te vragen omdat we niet het gevoel hebben dat we dat verdienen door ons goede gedrag. Of als we Hem toch iets vragen, dan ontbreekt de overtuiging dat Hij ons hoort en wil helpen.

In Hebreeën 4:16 leren we dat we zonder angst of schroom voor God kunnen komen. Er staat: 

Laten wij dan met vrijmoedigheid naderen tot de troon van de genade, opdat wij barmhartigheid verkrijgen en genade vinden om geholpen te worden op het juiste tijdstip.

Begrijp me niet verkeerd, het is belangrijk om tot God te naderen met eerbied en respect voor wie Hij is – Hij is heilig – maar Hij wil niet dat we bang voor Hem zijn of het gevoel hebben dat Hij onbenaderbaar is. Als jij en ik onszelf zien als hartsvrienden van God, zijn we meer geneigd om tijd te nemen om met Hem te praten, om Zijn instructies op te volgen en om niet bang te zijn om Hem om hulp te vragen bij alles wat we nodig hebben.

Vriendschap is gebaseerd op tijd nemen om samen open en eerlijk het leven te delen. We kunnen er een gewoonte van maken om met God te praten als we ons klaarmaken voor de dag die voor ons ligt, als we autorijden, boodschappen doen, de hond uitlaten of tijdens het koken. Gebed houdt ook in dat we luisteren. God verlangt ernaar om tot ons hart te spreken. Hij wil het geweldige plan dat Hij voor ons leven heeft en hoeveel Hij van ons houdt met ons delen.

Hoe meer tijd en energie we investeren in het ontwikkelen van een intieme vriendschap met God, hoe krachtiger en opwindend onze communicatie of ons gebedsleven zal worden.

Ik wil je aanmoedigen om elke dag tijd te nemen om Gods Woord te lezen en met Hem te praten in gebed, al is het maar voor een paar minuten. Praat gedurende de dag met Hem alsof Hij je beste vriend is. Vraag Hem om hulp bij de kleine en de grote dingen.

Terwijl je dat doet, zul je een intieme, vervullende relatie met Hem ontwikkelen. Hij zal je leiden in het grootste avontuur van je leven.

Joyce

Wat zou je kunnen veranderen om een vertrouwelijke relatie met God op te bouwen en een sterker gebedsleven te ontwikkelen?

videotip nieuwsbrief van Joyce Meyer

God verheugt zich op jouw gebed! In deze uitzending spreekt Joyce over hoe geweldig de kracht van het gebed is. Ontdek hoe je actief en concreet kunt bidden.

producttipp - nieuwsbrief van Joyce Meyer

Onze leestip: Doe het ondanks je angst

In haar nieuwe boek moedigt Joyce ons aan om ons niet te laten leiden door angst. Ze wil je helpen te begrijpen hoe angst werkt, hoe je ermee om kunt gaan en hoe je met Gods hulp hiervan bevrijd kunt worden. Hoe? Door dapper en moedig te zijn. Moed hebben betekent niet dat je geen angst voelt, maar dat je je er niet meer door laat tegenhouden.

Verander met ons de wereld! Nieuwsbrief van Joyce Meyer
MEXICO: Noodhulp aan vluchtelingen - Hand of Hope van Joyce Meyer Ministries - nieuwsbrief oktober 2023

GRENZELOZE LIEFDE

MEXICO – Niet ver van de grensovergang San Ysidro in Pin San Diego/Californië (VS) staat in Tijuana, Mexico, een opmerkelijke kerk met een groot hart voor burenhulp. Het gemeentecentrum dient als tijdelijke opvang voor een massale toestroom van mensen die hun huis hebben moeten achterlaten vanwege gewelddadige criminele bendes en vervolging.

Ze hebben allemaal traumatische ervaringen opgedaan. Velen van hen komen aan met meerdere kinderen. Sommigen hebben maar één koffer bij zich, met daarin al hun bezittingen. Anderen komen met lege handen en weten niet wat de toekomst zal brengen. Maar ze vinden allemaal onderdak bij pastor Gustavo en zijn vrouw, die hen veiligheid bieden en een tijdelijk thuis.

Terwijl ze haar lunch op haar stapelbed opeet, vertelt ons Rosa dat ze van een vriendin over de kerk had gehoord. Zij en haar negenjarige dochter Keilyn waren Honduras ontvlucht nadat Rosa’s ex-man haar zo erg in elkaar had geslagen dat ze geopereerd moest worden. Hij was geronseld door een drugskartel en had haar alles afgenomen. “Ik huurde een andere flat met de gedachte dat hij me misschien niet zou vinden, maar dat deed hij wel,” vertelt Rosa. “Mijn dochter en ik stonden oog in oog met de dood, dus besloot ik te vluchten.”

Rosa is dankbaar voor de warme maaltijden, het schone water en de zorg die zij en haar dochter hebben gekregen in de vijf maanden dat ze tot nu toe in het gemeentecentrum wonen. Ze vertelde ook hoe de vriendelijkheid van vreemden haar in een relatie met Jezus heeft gebracht. “Ik heb Hem hier gevonden,” vertelde ze door tranen heen. “En Hij geeft ons de kracht om vol te houden.”

In samenwerking met Bethel Global Response en Water Mission bieden we als Hand of Hope medische zorg, schoon water en drie voedzame maaltijden per dag voor de ongeveer 1500 vluchtelingen. Te midden van onoverkomelijk verlies en pijn is er gemeenschap, is er familie, is er vreugde op de gezichten van kinderen.

Je kunt zien hoe God hier op een prachtige manier aan het werk is, omdat Hij degenen bijstaat wier hart is gebroken. Dank je wel voor je hulp om dit alles mogelijk te maken!

Bid alsjeblieft met ons mee,

Bedankt voor elk gebed en elke donatie!

Social Media

#gebed

Hoewel het belangrijk is dat we zelf een innige relatie met God opbouwen en ons gebedsleven ontwikkelen, is het ook goed om je zorgen met iemand te delen en te weten dat anderen voor je bidden. We nodigen je uit om juist dat te doen! Stuur ons je gebedsverzoek, we bidden graag voor je! 🤗 En vergeet nooit: gebed heeft kracht, ook die van jou! 💪

label-download-180px-hoch-nl

Bemoedigende quotes om te downloaden

Hier vind je elke maand een bemoediging van Joyce, die je gratis kunt downloaden als achtergrond voor je computer of smartphone.

Met God ervaren - nieuwbrief van Joyce Meyer

“Ik worstel al heel lang met het geloof en mijzelf. Een familielid bracht Joyce op mijn pad. Wat een verademing. Ze brengt de boodschap zo begrijpelijk duidelijk en met humor. Zo fijn om te luisteren. Ik voed mij door haar preken om dichter tot God te komen.” – Carla K.

Wat betekenen de preken en boeken van Joyce voor je? Hoe ben je daardoor bemoedigd? Deel het met ons zodat anderen hierdoor ook aangesproken worden.