Nieuwsbrief van Joyce Meyer in oktober 2021

Beste vrienden! Heb jij wel eens naar iemand anders gekeken en gedacht: ik zou wel wat meer zoals hem of haar willen zijn? Had ik dat talent maar. Ik zou willen dat ik zo’n persoonlijkheid had. Ik wil ook zo’n huis of die garderobe. Had ik haar figuur maar.

Vandaag heb ik iets dat ik heel graag met je wil delen: God maakte jou zoals je bent en Hij deed dat met een reden – er bestaat slechts één ‘jij’. Die ‘jij’ is uniek en authentiek. Van jou is er maar één en je bent een prachtig kind van God!

Het is zo makkelijk om te wensen dat we meer als iemand anders zijn, of niet? Ik ben zelf zo vaak in die val gelopen. Daar vertel ik je straks wat meer over. Maar jezelf vergelijken met anderen is een dief die onze vrede en vreugde rooft. Het is een dief die zelfs in staat is je te beroven van jouw kwaliteiten om te doen waar God jou voor heeft geroepen. Om het leven te ervaren dat God speciaal voor jou heeft ontworpen – en om een verschil te maken in het leven van anderen – is het van het grootste belang dat je ontdekt hoe je de gaven en talenten ontdekt die jou tot je unieke jij maken.

Laten we kijken naar wat het Woord van God ons te zeggen heeft over hoe Hij jou heeft gemaakt: Ik ben ontzagwekkend wonderlijk gemaakt; wonderlijk zijn Uw werken, mijn ziel weet dat zeer goed (Psalm 139:14).

En: Want wij zijn Zijn maaksel [Zijn ‘meesterwerk’, zo vertaalt de New Living Translation], geschapen in Christus Jezus om goede werken te doen, die God van tevoren bereid heeft, opdat wij daarin zouden wandelen (Efeze 2:10).

Jij bent een ontzagwekkend wonderlijk werk van God – Zijn meesterwerk! Jarenlang geloofde ik er niets van dat ik een meesterwerk van God was. Ik keek naar anderen en verlangde naar wat zij hadden – hun gaven, hun temperament, hun competenties. Ik herinner me dat ik op een dag bij mezelf dacht dat ik meer moest worden zoals de vrouw van een bepaalde voorganger. Zij was zo bescheiden en zachtaardig. Ik moest en zou meer worden zoals zij! Of die keer dat ik vastbesloten was om me te bekwamen in tuinieren en koken, omdat ik een buurvrouw had die hier fenomenaal goed in was. Ik moest en zou meer worden zoals zij! Op een ander moment stortte ik me op het leren gitaarspelen, want ik wilde net zo aanbidding kunnen leiden als de fantastische muzikanten om me heen. Ik moest en zou meer worden zoals zij!

Maar de waarheid is dat dit niet mijn gaven zijn. Ik ben niet bescheiden, ik ben niet goed in tuinieren en ik kan iedereen aanraden vooral niet te komen luisteren als ik tijdens een volgende conferentie aankondig om een solo te zingen. Door de jaren heen heeft God me geleerd om ermee op te houden mezelf met anderen te vergelijken. Hij heeft me laten zien hoe ik de dingen kan waarderen die uniek zijn aan mij. Ik ben zo blij dat Hij me dat heeft geleerd.

De sleutel om Gods vreugde te ervaren en Zijn unieke plan voor jouw leven te volgen, is dat je de dingen loslaat die jij niet kunt en erop vertrouwt dat God je zal helpen met de dingen te doen die je wel kunt.

Het is goed om nieuwe dingen te proberen en vaardigheden aan te leren. Als God je daartoe aanzet is dat prima, maar doe het niet omdat je niet tevreden bent met jezelf. Omarm jouw uniek zijn en de prachtige jij zoals God die heeft gemaakt.

Dit zijn maar een paar voorbeelden van verschillende gaven; de lijst is eindeloos. Jouw gevoel voor humor, de manier waarop jij naar het leven kijkt, de ervaringen waar je wijsheid uit put, de manier waarop je met anderen omgaat – dat zijn allemaal zaken (en er zijn er veel meer) die ervoor zorgen dat jij jouw unieke zelf bent. Onthoud dat God ons allemaal gaven geeft, maar Hij geeft ons niet allemaal dezelfde gaven. Ik zeg het graag op deze manier: We zijn allemaal ergens goed in, maar niemand is overal goed in. Dit accepteren is de eerste stap naar vrede met jezelf en met andere mensen.

Joodle_Oktober_Zitatkachel_NL

Het Woord van God biedt ons een perfect voorbeeld van deze waarheid. De apostel Paulus schrijft in 1 Korinthe 12:12-27 over het lichaam van Christus. In vers 20 lezen we: Er zijn wel veel leden, maar er is slechts één lichaam. Vervolgens schrijft hij: En het oog kan niet zeggen tegen de hand: Ik heb je niet nodig, of vervolgens het hoofd tegen de voeten: Ik heb jullie niet nodig.

Wat een volmaakt beeld van onze unieke persoonlijkheid en waarde in het lichaam van Christus. We zijn allemaal nodig!

Laat me dat iets specifieker maken: Jij bent nodig! Jouw uniek zijn, jouw hart voor God, jouw talent, jouw verhaal – er zijn mensen in jouw leven die jouw moed nodig hebben om jouw verhaal te delen.

Zoals ik al eerder schreef, is dit iets wat ik in de loop van vele jaren heb mogen leren, maar ik ben God zo dankbaar dat Hij het me heeft geleerd. In plaats van jezelf met anderen te vergelijken, erken dat jij ontzagwekkend wonderlijk bent gemaakt door je hemelse Vader. Herinner jezelf hier dagelijks aan: Jij bent Gods meesterwerk!

image05

PS: Iets waar maar één exemplaar van bestaat, is bijzonder waardevol en er wordt met grote belangstelling naar gekeken. Waarom zou je proberen iemand anders te zijn? Omarm de dingen die jou tot je unieke jij maken.

Te vaak geloven we dat wat anderen over ons zeggen – of dat wat de duivel ons graag wilt laten geloven. Vergelijk jezelf niet langer met anderen. In deze uitzending mag je ontdekken wat God over jou zegt.

Heb je iets met God meegemaakt?

Bemoedig anderen met je getuigenis!

Wat vind je van Joyce’s preken, artikelen of overdenkingen? Helpen ze je in het dagelijks leven? Heb je iets met God meegemaakt, is je gebed verhoord? Voel je vrij om ons te schrijven, we zien ernaar uit van je te horen!

Bemoedigende quotes om te downloaden

Hier vind je elke maand een bemoediging van Joyce, die je gratis kunt downloaden als achtergrond voor je computer of smartphone.

EEN BEZOEK DAT ALLES VERANDERT

Toen Sonia Alfarro door de deuren van een kliniek in El Salvador naar binnenliep, had ze er geen idee van dat dit haar leven voor altijd zou veranderen.

Sonia leeft in armoede en geeft het weinige geld dat ze verdient met het schoonmaken van de straten uit om haar kleinzoon naar school te laten gaan. Ze lijdt al vele jaren aan diabetes. Toen zij op een dag de door Hand of Hope ondersteunde kliniek in San José Villanueva bezocht, had zij zich de medicijnen die zij nodig had al zes maanden niet kunnen veroorloven. Ze was lichamelijk, emotioneel en financieel aan het eind van haar latijn.

Deze kliniek, die tot stand is gekomen dankzij ons partnerschap met de Abigail Association, biedt elk jaar gratis medische en tandheelkundige zorg aan duizenden mensen die anders geen behandeling zouden kunnen krijgen.

Onze artsen begonnen onmiddellijk met de behandeling van Sonia’s voeten, die gevoelloos waren geworden door het gebrek aan diabetesmedicatie. Door het verlies van gevoel, had ze ook niet gemerkt dat ratten aan haar voeten hadden gezeten. Gelukkig kon het team ter plaatse haar wonden grondig schoonmaken, ze verbinden en haar de nodige medicatie toedienen. En die dag vertrouwde ze haar leven toe aan Jezus Christus.

De volgende maanden las ze verschillende boeken van Joyce. Toen ze een paar maanden later terugkwam in de kliniek, was ze bijna onherkenbaar. Sonia straalde van vreugde. God had haar leven volledig veranderd en voor de eerste keer ervoer zij hoe waardevol zij is en dat er iemand om haar geeft.

Door onze praktische hulp kunnen wij Gods liefde overbrengen op zoveel mensen, lichamelijke en geestelijke wonden helen en levens redden.

Of we nu voedsel en medische hulp geven aan lepralijders in India, hongerende kinderen behandelen in onze kinderkliniek in Oost-Afrika of tandheelkundige noodhulp bieden in Israël aan mensen die nergens anders terecht kunnen, jouw gulle steun heeft invloed op duizenden gezinnen over de hele wereld!

Dank je voor je donatie!

Instagram Nieuwsbrief van Joyce Meyer in oktober 2021

#genietvanhetleven

Wat maakt jou blij? 🤠 Joyce deelt op sociale media haar persoonlijke happy-lijstje met ons. Laat je inspireren, maak je eigen happy-lijstje en leer van de dingen te genieten die God je gegeven heeft. 🤗

Bekijk nu ons Instagram-kanaal.