Nieuwsbrief van Joyce Meyer in mei - vreugde

Beste vrienden! Heb je ook wel eens van die dagen dat je wilde dat je sterker, gelukkiger, gezonder en meer heel was dan je bent? Dan komt deze nieuwsbrief misschien wel precies op tijd.

Ik heb deze gevoelens wel vaker gehad. Ik denk dat voor ons allemaal geldt dat we op bepaalde momenten denken: God, ik voel me vandaag zo overweldigd. Waarom kan ik niet wat sterker in mijn schoenen staan?

Misschien heb je slecht nieuws gekregen dat je ontmoedigde, een pijnlijke reactie waar je onzeker van werd of heb je een fout gemaakt waar je van ondersteboven bent geraakt. Met als gevolg dat je je helemaal niet ‘sterk’ voelt.

Ik begon deze nieuwsbrief met deze vragen omdat ik goed nieuws voor je heb: jouw kracht hoeft niet bepaald te worden door je omstandigheden of gevoelens… want de vreugde van de Heer is jouw kracht.

Ik heb ontdekt dat gevoelens onvoorspelbaar zijn. Is dat jou ook opgevallen? De ene dag voel je je alsof je de hele wereld aankunt en de volgende dag heb je nauwelijks de moed om uit bed te komen. Onvoorspelbare gevoelens!

Dit is precies de reden dat we onze gevoelens niet laten bepalen hoe we in het leven staan. Gevoelens zijn niet de brom van onze kracht. Nehemia 8:10 geeft ons een duidelijke opdracht: ‘Wees niet bedroefd [of depressief], want de vreugde van de HEERE, dat is uw kracht.’

Ik ben zo gek op deze tekst. Als je leert te leven in de vreugde van de Heer…

Jij kunt de stabiele, sterke steun zijn waar anderen om je heen op willen leunen (zie Romeinen 15:1).

Dit zijn dingen die ik al een aantal jaren ‘wist’, maar ik leefde er niet naar. Maar in de loop van de tijd heeft God me zoveel geleerd over de kracht van Zijn vreugde. Een van de belangrijkste lessen die God me liet zien is dat als we willen leven in Zijn vreugde, we de dingen waar we aan denken moeten veranderen. Want waar we aan denken heeft alles te maken met de kwaliteit van ons leven.

Uit ervaring weet ik dat dit waar is, want jarenlang richtte ik mijn gedachten op leugenachtige zaken, zonder dat ik het zelf doorhad. Ik dacht dingen als: Joyce, niemand trekt zich iets van jou aan. Niemand houdt van je. Je zult altijd een tweederangs leven leiden omdat je door je vader bent misbruikt. Je bent niets meer dan ‘beschadigde goederen’.

Deze gedachten maakten me niet alleen boos en bitter, maar ze waren er ook de oorzaak van dat ik geen genezing ontving in de vele gebieden van mijn leven waarin ik genezing nodig had.

Vreugde, gezondheid, heelheid, vrede, kracht – die komen ons leven binnen wanneer we ons denken veranderen.

In Filippenzen 4:8 schrijft Paulus dat we kunnen kiezen aan wat voor dingen we denken. Hij roept ons op: ‘Verder, broeders, al wat waar is, al wat eerbaar is, al wat rechtvaardig is, al wat rein is, al wat lieflijk is, al wat welluidend is, als er enige deugd is en als er iets prijzenswaardigs is, bedenk dat.’

Mijn vraag aan jou vandaag is: wat is er in jouw leven dat het waard is om God voor te prijzen?

Wanneer je je denken verandert, zul je de goedheid van God herkennen – hoe je je ook voelt – en je zult Zijn vreugde ervaren als nooit tevoren. Want vreugde is niet alleen maar een vrolijk gevoel op basis van onze omstandigheden.

De vreugde die God geeft, brengt vreugde en tevredenheid in onze ziel, zelfs als onze omstandigheden moeilijk zijn en nergens op lijken te slaan.

Vreugde is een gave van God. Daarom is die vreugde de bron van onze kracht. Nu je deze nieuwsbrief leest, wil ik graag dat je de keuze maakt…

 

Wanneer je dit doet, zul je verbaasd staan over het verschil dat dit in je leven zal maken.

Door Gods Woord te gebruiken om je eigen woorden en gedachten te sturen, in plaats van alleen maar te reageren op situaties, zul je een kracht van God ervaren die je niet voor mogelijk had gehouden. Onthoud dat het niet gaat om wat je ‘voelt’ of om hoe je omstandigheden eruitzien. Die dingen zijn niet de bron van je kracht.

De vreugde van de Heer is jouw kracht en je kunt elke dag in die vreugde leven.

image05

P.S. Je kunt er op dit moment voor kiezen om vreugdevol te zijn en te genieten van het leven dat je nu hebt en van het leven waar je naar op weg bent. Je kunt een duidelijk besluit nemen om te genieten van de reis!

Heb je er weleens over nagedacht of je leven wel zo aanstekelijk is voor anderen om ook daarnaar te verlangen? Je kunt er op dit moment voor kiezen om vreugdevol te zijn want God wil dat je geniet van het leven. In deze uitzending verbindt Joyce deze twee zaken met elkaar en komt tot een uitdagende conclusie.

Bemoedigende quotes om te downloaden

Hier vind je elke maand een bemoediging van Joyce, die je gratis kunt downloaden als achtergrond voor je computer of smartphone.

HET WERK VAN GOD IN GAMBIA

Gambia, de kleinste staat van Afrika, is één van de armste landen ter wereld. 90 procent van de bevolking is moslim. Maar er zijn ook enkele christenen in dit land, zoals Pastor Jacob*, die dingen in beweging zet in zijn stad.

*Naam veranderd

Pastor Jacob’s gemeente bestaat voor 99 procent uit voormalige moslims. Elke laatste vrijdag van de maand organiseren zij een gebedsnacht waar vele moslims uit de omgeving op af komen. Er wordt voor hen gebeden en zij luisteren naar het Woord van God. Wie deze plaats betreedt, ontmoet Jezus en vele bezoekers ervaren genezing in lichaam en geest.

Dit heeft zich in de regio verspreid en de diensten zijn zeer populair.

Velen die besluiten met Jezus Christus te leven of grote belangstelling voor het christelijk geloof hebben, kunnen zich echter geen Bijbel veroorloven of moeten er enkele maanden voor sparen. Eind vorig jaar hebben wij van Hand of Hope enkele honderden Bijbels aan deze kerk kunnen schenken, die Pastor Jacob geleidelijk aan op een gerichte manier zal uitdelen. Aan de hand van zulke projecten kunnen wij zien, hoe we met weinig middelen veel kunnen bereiken, omdat God ons bijstaat en Zijn deel bijdraagt.

En deze steun is slechts één van de vele manieren waarop wij samen Gods liefde aan de mensen kunnen overbrengen. Samen met onze donateurs kunnen wij voorzien in de nood van zoveel kinderen, vrouwen en mannen over de hele wereld en hen nieuwe hoop geven. Samen lessen we dorst, bestrijden we honger, verlenen we medische zorg en zetten we ons in voor een leven in waardigheid en vrijheid. Jouw donatie redt levens. Dank je wel!

 

NU DONEREN

#lievemama

Een fijne Moederdag en Gods zegen wensen wij alle moeders, oma’s, overgrootoma’s, schoonmoeders, zwangere vrouwen, geestelijke moeders, vrouwen met een onvervulde kinderwens, moeders die hun kindje verloren hebben – wij denken aan jullie! 💞

Moederdag is de gelegenheid om alle vrouwen in ons leven te bedanken: jullie zijn geweldig! 💐