Beluister hier de nieuwsbrief:

Beste vrienden!

Als jij en ik vandaag samen aan de keukentafel zouden zitten, genietend van een kopje koffie (of thee), is een van de eerste dingen die ik met je zou willen delen dat… Christen zijn niet betekent dat je gevrijwaard blijft van problemen.

We staan aan het begin van een nieuw jaar. Ik hoop van harte dat dit jaar voorspoedig voor je zal verlopen en aan al je verwachtingen zal voldoen. Maar laten we eerlijk zijn, het leven kan vaak één puinhoop zijn. Het is zo makkelijk om ontmoedigd te raken en op te geven als de dingen niet gaan zoals je had gehoopt.

Wat ik overigens met je zou willen delen tijdens ons koffiemomentje, is dat als het leven een puinhoop wordt, het Woord van God ons leert dat… in die moeilijke tijden je de goedheid van God kunt ervaren.

Pijn is niet blijvend. En als je door een beproeving gaat of voor een uitdaging staat, betekent dat niet dat God je in de steek heeft gelaten. God is bij je, waar je ook mee geconfronteerd wordt. 

Hij zal je bemoedigen, troosten, onderwijzen en je er aan de andere kant sterker uit laten komen dan voorheen. Ik zeg het graag zo: Te midden van de puinhoop schuilt er zegen.

We krijgen allemaal te maken met problemen en pijn in het leven. We hoeven zelfs echt niet verbaasd te zijn als het gebeurt. Weet je nog wat Jezus ons vertelde in Johannes 16:33? Hij zei: “. . . In Mij hebben jullie vrede. In de wereld zullen jullie verdrukking hebben, maar heb goede moed, Ik heb de wereld overwonnen”.

Vrede te midden van beproeving? Goede moed temidden van pijn? 

Als christenen kunnen we hierover heel anders denken, maar de vragen die we onszelf moeten stellen om zegeningen te kunnen ontvangen te midden van onze puinhoop zijn deze: willen we dat onze problemen ons beter of slechter maken? Willen we dat onze pijn ons zielig of krachtig maakt?

Als we begrijpen dat dezelfde Jezus die “de wereld heeft overwonnen” bij ons is en een geweldig plan voor ons leven heeft (zie Jeremia 29:11), gaan we anders naar onze problemen kijken.

God kan je problemen in triomf veranderen – je obstakels in kansen.

Onze God is gisteren, vandaag en tot in eeuwigheid dezelfde (zie Hebreeën 13:8). Wat Hij deed voor David, Ruth, Sara en Petrus, kan Hij ook voor jou doen. Je kunt gezegend worden in de puinhoop!

Ik wil een persoonlijk verhaal met je delen dat deze waarheid illustreert. Toen ik 18 jaar oud was ontmoette ik een jongen op een blind date. Hij had net zoveel problemen als ik – of misschien wel meer. Na een korte verkeringstijd trouwden we en had ik nog eens vijf jaar extra ellende. 

In de vijf jaar dat we getrouwd waren, waren we meer uit elkaar dan dat we samen waren. Ik kreeg één miskraam en beviel in die periode van één zoon. Toen ik zwanger was van mijn zoon, verliet mijn man me en ging samenwonen met een andere vrouw.

Het was zo’n verdrietige en moeilijke tijd… maar uiteindelijk groeide mijn zoon David op en werd hij hoofd van onze wereldwijde zendingsorganisatie Hand of Hope.

Hij heeft persoonlijk geholpen met het opzetten van voedselcentra, ziekenhuizen en medische missieprogramma’s. Hij heeft hulp geboden aan slachtoffers van sekshandel, aan de bouw van kerken en aan het graven van waterputten in meer dan 40 landen, in dorpen die geen schoon water hebben. Als onderdeel van deze programma’s verkondigen we altijd het Evangelie. Daarnaast wordt ons televisieprogramma over de hele wereld bekeken in meer dan 100 talen en David heeft mij hierbij geholpen.

Toen ik zwanger was van hem, bevond ik me in een heel donkere periode in mijn leven, maar hij is een schat gebleken die uit die donkere tijd is voortgekomen.

Ik zag deze belofte letterlijk tot leven komen: “En Ik zal u geven schatten die in het duister zijn, verborgen rijkdommen, opdat u zult weten dat Ik de Heere ben, die u bij uw naam roept, de God van Israël.” Jesaja 45:3.

Ik dacht dat ik er geen grotere puinhoop meer van kon maken, maar God zegende me middenin deze situatie.

Ik vertel je dit vandaag met een reden. Wat je op dit moment ook doormaakt – ik weet dat het niet makkelijk is. Mijn situatie leek een hopeloze, onherstelbare “puinhoop”, maar zo eindigde mijn verhaal niet.

Ik weet uit eerste hand hoe beangstigend het kan zijn als je te maken krijgt met problemen en beproevingen, maar mag ik je iets vertellen? Er is geen puinhoop te groot voor God en… je kunt “goede moed” hebben omdat Jezus “de wereld heeft overwonnen”.

God is bij je en Hij kan elke situatie ten goede keren. Als je op Hem vertrouwt en blijft doen waartoe Hij je geroepen heeft, zul je Zijn zegen zien. Vergeet nooit dat Zijn liefde, Zijn goedheid en Zijn zegeningen de jouwe zijn te midden van dit alles.

Joyce

Bedankt dat ik je aan het begin van dit nieuwe jaar, wat ‘koffietijd’-bemoediging mocht geven. Het is zo fijn om je aan te moedigen en je eraan te herinneren hoeveel God van je houdt.

videotip nieuwsbrief van Joyce Meyer

Ben je gestopt met het verwachten van goede dingen in je leven in? Geef vandaag de hoop een nieuwe kans! Joyce Meyer legt in deze uitzending uit waarom het zo belangrijk is om verwachtingsvol het goede te blijven verwachten! In 2024 gaat er iets goeds gebeuren!

producttipp - nieuwsbrief van Joyce Meyer

Mijn actieve kalender van Joyce

Deze actieve kalender helpt ons om goede voornemens het hele jaar door vol te houden. Met krachtige citaten van Joyce, Bijbelteksten en een maandelijkse uitdaging.

Onze kalender is nu afgeprijsd naar € 4,90, zolang de voorraad strekt.

Verander met ons de wereld! Nieuwsbrief van Joyce Meyer
Hand of Hope Chad Daniel Joyce Meyer Ministries - nieuwsbrief januari 2024

HULP VOOR EEN GENERATIE DIE STERVENDE IS

Een interview met Chad Daniel


Chad Daniel heeft een passie voor het bereiken van de harten van jonge mensen. Hij heeft zijn eigen Ministry opgericht, waar we bij Hand of Hope al lange tijd mee samenwerken. Of hij nu met haaien zwemt of preekt met een slang om zijn nek, met zijn unieke stijl trekt hij de aandacht van kinderen. Ginger Stache heeft hem onlangs geïnterviewd:

U brengt momenteel veel tijd door in delen van Afrika. Wat zijn de behoeften van de mensen daar? Door COVID hebben we ook daar veel isolatie en een teloorgang van gemeenschappen en gezinnen gezien. Jonge mensen zijn wanhopig op zoek naar veiligheid, hoop en duurzame relaties.

Met welke bijzondere uitdagingen wordt de jongere generatie geconfronteerd? Er is voor onze kinderen een geestelijke strijd gaande op sociale media. Ze horen dingen die ze nog nooit gehoord hebben en zien dingen die ze nooit zouden mogen zien. Ze zien hoe mensen worden gepest en zijn getuige van seksuele immoraliteit. Ik geloof dat ik geroepen ben om van deze generatie te houden en ze te laten weten dat ze geaccepteerd en waardevol zijn. Gods kracht op onze missies verandert hen. Ze gaan naar huis en hele gezinnen leren Jezus kennen.

U hebt uw vader verloren aan zelfdoding en doet er nu alles aan om het aantal zelfdodingen terug te dringen. Welk effect hebben uw interventies op jonge mensen? We ervaren hoe mensen tijdens onze missies letterlijk bevrijd worden en zeggen: “Ik heb hoop. Ik heb een toekomst.” Ik geloof dat deze jonge generatie de toekomst van Afrika vormgeeft. Het is onze taak om te verkondigen dat Jezus het antwoord is. Als Jezus in het spel komt, gebeuren er wonderen.

U organiseert zelfs evenementen op openbare scholen. Hoe is dat zo gekomen? In Brazilië vroegen overheidsfunctionarissen ons: “Willen jullie alsjeblieft naar scholen komen en seminars over zelfmoord organiseren?” Ik antwoordde: “U weet wat dat betekent, toch? Ik deel het Evangelie.” En zij antwoordden: “Dat kan ons niet schelen. We hebben een generatie die stervende is. We willen u hier hebben. We hebben de hoop van het Evangelie nodig.” En zo is het ook in Afrika. Ik ben gewoon vereerd dat God ons een stem geeft voor een generatie en doet waarvan de meeste mensen denken dat het onmogelijk is. Waar God ons leidt, voorziet Hij. En Hij opent deuren die geen mens ooit zou kunnen openen.

Bid alsjeblieft met ons mee,

Bedankt voor elk gebed en elke donatie!

Social Media

#hallo2024

Joyce heeft 3 tips voor je op social media voor meer betekenis in het nieuwe jaar. Maar wij delen ze alvast met jullie: 🙌

1. Durf te dromen

2. Check je houding

3. Doe jouw deel en laat de rest aan God over

Klik op de afbeelding om direct naar de post te gaan, de bemoediging van Joyce te lezen en het meteen op te slaan.

download-label-januar24-nl-180px-hoch

Bemoedigende quotes om te downloaden

Hier vind je elke maand een bemoediging van Joyce, die je gratis kunt downloaden als achtergrond voor je computer of smartphone.

Met God ervaren - nieuwbrief van Joyce Meyer

“Even het volgende: de laatste maanden waren erg heftig, omdat ik last had van parkinsonisme vanwege langdurig medicijngebruik. Dankzij God (die nooit te laat komt) kreeg ik de kracht om de pijn e.d. te dragen en vol te houden. Een positieve stem in mij zei voortdurend dat het probleem met het slikken van de medicatie opgelost zou worden. Sinds 5 weken slik ik niets meer (in overleg met arts) en het gaat uitstekend met mij. Dit bewijst wel weer dat je moet blijven vertrouwen op God en dat Hij altijd Zijn woord houdt. – Anneke N.

Wat betekenen de preken en boeken van Joyce voor je? Hoe ben je daardoor bemoedigd? Deel het met ons zodat anderen hierdoor ook aangesproken worden.