Nieuwsbrief Februari 2022 Joyce Meyer Dankbaarheid

Beste vrienden! ‘Dank U, Heer’ – drie woorden met onvoorstelbare kracht. Kracht om in een split-second je houding, je perspectief en je omstandigheden om te draaien. Dankbaarheid kan alles veranderen.

En wat zo verbazingwekkend is: het is helemaal niet moeilijk en je hoeft er ook geen lang proces voor te doorlopen. Je kunt de levensveranderende kracht van dankbaarheid hier en nu van start laten gaan… terwijl je deze nieuwsbrief leest. Je hoeft alleen maar te zeggen: ‘Dank U, Heer.’

Want God dankzeggen verandert jou. Daarmee begint het proces van verandering om je heen. Je relaties, je werkomgeving, je gezin, je financiën, je houding – al deze dingen kunnen volledig veranderen wanneer je deze krachtige waarheid in de praktijk gaat brengen. Probeer het maar! In het bijzonder als je denkt aan de uitdagingen waar je vandaag voor staat, of die nu goed of slecht zijn. Probeer het maar uit te spreken: ‘Dank U, Heer.’

Graag noem ik een klein aantal van de vele dingen waar je Hem voor kunt bedanken: “Dank U Heer, dat U me de wijsheid heeft om meer liefdevolle relaties aan te gaan. Dank U God, dat U voorziet in alles wat ik nodig heb en nog veel meer. Dank U Heer, dat U me duidelijk de richting wijst om ook vandaag weer het plan voor mijn leven te volgen.”

Als je begint te bedenken waar je God allemaal dankbaar voor kunt zijn in je leven, dan ben ik ervan overtuigd dat je je al beter begint te voelen. Want bidden in dankbaarheid, in plaats van alleen maar te bidden voor je probleem, leidt tot een hoopvolle en vreugdevolle houding en een gevoel van verwachting.

Wanneer we denken aan dankbaar zijn of een dankbaar hart hebben, dan kan het soms lijken dat je een verplicht religieus ritueel uitvoert. Ik weet dat ik vroeger dacht: ik moet eraan denken om dankbaar te zijn. Ik ben geen goede christen als ik mijn ‘zegeningen niet tel’.

Gelukkig ben ik tot de ontdekking gekomen dat dankbaar zijn geen verplichting is – het is een kans!

Snap je nu waarom ik zo enthousiast ben om je dit te laten ontdekken? Met welke uitdaging je vandaag ook te maken hebt, God kan je helpen die aan te gaan en te overwinnen… met de kracht van een dankbaar hart.

Zelf had ik er een heel aantal jaar voor nodig om dit te pakken. Ik kende de kracht van dankbaarheid niet. Meestal zag ik enorm op tegen de dag die voor me lag. Ik herinner me dat ik me voortdurend zorgen maakte over de worstelingen waar ik doorheen ging of over alle dingen die misschien verkeerd zouden gaan. Misschien herken je dat wel? Misschien weet je maar al te goed hoe het is om overspoeld te worden door dit soort gedachten: Ik word zo moe van al die onverwachte uitgaven! Heer, waarom kan ik niet in een groter huis wonen? Wat zal er vandaag weer verkeerd gaan?

Ik begrijp je maar al te goed. Ik heb al dit soort gedachten overvloedig door mijn hoofd laten gaan. Maar toen begon God me te laten zien in welke dingen – soms hele kleine dingen – Hij me had gezegend. Ik realiseerde me dat ik een keuze had. Die heb jij ook.

Ga je je focussen op de dingen waar je je zorgen over maakt of op dingen die je níet hebt? Of ga je je richten op de zegeningen in je leven? Jouw antwoord op deze vragen bepaalt het soort leven dat je zult leiden.

In Spreuken 4:23 staat: Bescherm je hart boven alles wat te beschermen is, want alles wat je doet komt daaruit voort (NIV).

Het Woord van God heeft het hier niet over je lichamelijke hart, maar over wat er vanbinnen bij je leeft – je gedachten, motieven, houding en verlangens. Dus wil ik je vandaag vragen: Wat bevindt er zich in jouw hart? Zit het vol met gemopper en geklaag of is het gevuld met lofprijs en dankzegging? Zoals het mogelijk is dat je lichamelijke hart hapert en klaagt, zo kun je ook aan een geestelijk haperend en klagend hart lijden. Je kunt terechtkomen in de gewoonte om maar te blijven ‘klagen’ over de dingen in je leven waar je niet blij mee bent.

Deze klachten, het gemopper, komen voort uit een tekort aan dankbaarheid. Zo herinner ik me bijvoorbeeld dat mijn buurvrouw een splinternieuwe jas cadeau kreeg; precies de jas waar ik voor aan het bidden was. In plaats van dat ik blij was voor haar, was ik jaloers en chagrijnig om het feit dat ík die jas niet had gekregen. Ik bedacht dat ze die jas vast bij het verkeerde huis hadden bezorgd.

Nieuwsbrief Februari 2022 Joyce Meyer

Maar dit is wat God me door deze en andere situaties leerde: als we niet dankbaar zijn voor de zegeningen, de mensen, de voorziening in wat we allemaal wél hebben, waarom zou God ons dan meer geven? Als we dus dankbaar zijn voor wat God geeft, opent dat de deur waardoor God onze gebeden zal verhoren en nieuwe zegeningen in ons leven brengt. Ik zeg het graag op deze manier: Gods zegeningen reizen altijd via de weg van dankzegging!

Het is zo praktisch en eenvoudig. Met Gods hulp kun je vandaag nog de keuze maken om ermee te beginnen.

Waar je je op focust, heeft de macht om je gelukkig of ongelukkig te maken. Je kunt in je leven gericht zijn op de negatieve dingen, maar je kunt er ook voor kiezen om het goede te zien. Als je besluit om dankbaar te zijn, zal dit nieuwe niveaus van geloof, hoop en vreugde voor je ontsluiten. Je zult gelukkiger worden… en je zult meer vreugde verspreiden in je omgeving.

Terwijl je wandelt door het leven met alle situaties en omstandigheden die je meemaakt, moedig ik je aan om deze woorden voortdurend op je lippen te hebben: ‘Dank U, Heer!’ Wanneer je leert om dag in dag uit het besluit te nemen om dankbaar te zijn, zal alles anders worden. Ik heb dat in mijn eigen leven gezien en ik ben er van overtuigd dat jij het ook zult zien in jouw leven.

image05

PS: Wanneer je ervoor kiest je te richten op alle goede dingen om je heen, dan vult dat ook je hart met vreugde en dankbaarheid en zal Gods goedheid als nooit tevoren in je leven worden vrijgezet.

Iedereen wil weten wat Gods wil voor hun leven is. In deze uitzending spreekt Joyce over de kracht van dankbaarheid en hoe dit je leven kan veranderen. Een groot probleem wat dankbaarheid overstemt is het klagen. Leer vandaag hoe God ons door gebed en dankzegging tegemoet komt en de zorgen uit ons leven wegneemt.

Joyce and Happiness Nieuwsbrief Februari 2022

Bemoedigende quotes om te downloaden

Hier vind je elke maand een bemoediging van Joyce, die je gratis kunt downloaden als achtergrond voor je computer of smartphone.

NIEUWE HOOP VOOR OOST-KAAP

Als een van de armste provincies van Zuid-Afrika huisvest Oostkaap veel gezinnen die in erbarmelijke omstandigheden leven. Door het gebrek aan onderwijs en financiële middelen is het voor de mensen daar bijna onmogelijk om zich zelfs maar een betere toekomst voor te stellen. Maar te midden van deze ontberingen is er hoop – dankzij toegewijde gemeenteleden van een plaatselijke kerk.

Hand of Hope Classrooms of Hope Klaaslokalen Nieuwsbrief Joyce Meyer Februari 2022

Op een dag richtten enkele vrouwen van de plaatselijke kerk kleuterscholen op om kinderen op te vangen die, terwijl hun ouders aan het werk waren, zonder toezicht op straat speelden en aan groot gevaar werden blootgesteld.

Maar veel van de gebouwen waar deze kleuterscholen werden gehouden, waren erg vervallen – totdat Hand of Hope, samen met een partnerorganisatie, het project Classrooms of Hope startte. Waar het niet mogelijk was de bestaande gebouwen te herstellen, bouwden wij nieuwe klaslokalen van scheepscontainers, wij zorgden voor lesmateriaal en leidden leraren op.

De twee meisjes op de foto bezoeken een van onze klaslokalen. Zij zijn echt een redmiddel voor de kinderen in Zuid-Afrika, een veilige plaats om te spelen, te eten en te leren. Zij zijn de sleutel die de kinderen daar nodig hebben om aan de armoede te ontsnappen en de plaats waar velen voor het eerst de liefde van Jezus ervaren.

Tot nu toe hebben we in Zuid-Afrika en in Malawi 126 klaslokalen kunnen bouwen en Gods liefde kunnen delen met de kinderen. Bedankt dat jij dit mogelijk hebt gemaakt!

Jouw donatie geeft duizenden kinderen een toekomst.

DONEER NU

Social Media Nieuwsbrief Joyce Meyer Februari 2022

#typicaljoyce

Does Joyce’s direct and honest manner appeal to you? Then take a look at our social media channels. Here you’ll find posts several times a week that are typical of Joyce: Encouraging, sometimes challenging, but always practical and applicable in everyday life.

Wij zien naar je uit! 🙌