Elk jaar WEER in de herhaling… - nieuwsbrief december 2023 - Joyce Meyer

Beluister hier de nieuwsbrief:

Beste vrienden!

De maand december is een gezellige feestmaand, vaak in het teken van samenzijn met familie en vrienden.

Hoewel deze dagen bedoeld zijn om leuk en gezellig te zijn en de gelegenheid bieden om quality time door te brengen met degenen van wie we houden, kunnen de dagen ook gemakkelijk stressvolle momenten worden.

Misschien herken je jezelf in de drukte van het schoonmaken, het versieren van het huis, het samenstellen van menu’s voor het eten, het maken van boodschappenlijstjes en zelfs het kopen van cadeautjes.

Of misschien kijk je juist niet uit naar de feestdagen omdat het voor jou een eenzame tijd is, gevuld met verdrietige herinneringen. Het goede nieuws is dat Jezus is gekomen zodat we van het leven kunnen genieten in plaats van gestrest te leven (zie Johannes 10:10). 

Dus, wat je situatie ook is, vandaag wil ik je bemoedigen en zeggen dat het mogelijk is om een vredige en vreugdevolle decembermaand te hebben. Hier zijn 3 eenvoudige tips om je daarbij te helpen.

1. Focus op wat echt belangrijk is

Het eerste en belangrijkste wat je kunt doen, is je tijd met God je allerhoogste prioriteit maken, ongeacht wat er gaande is. Je persoonlijke relatie met Jezus is het grootste geschenk dat je ooit zult ontvangen!

Het is Zijn genade die je in staat stelt om te doen wat je moet doen in het leven. Dus, zelfs als je maar een paar minuten hebt om te bidden en Gods Woord te lezen, doe het! Je zult merken dat God op de een of andere manier je dag vrediger en productiever maakt dan die zou zijn geweest als je je stille tijd met Hem had overgeslagen (zie Efeziërs 2:8-9).

2. Heb een geniet-van-het-moment-houding

In plaats van constant bezig te zijn met wat je nog moet doen, kun je ervoor kiezen om een stapje terug te doen en te genieten van het moment, want dan ben je meer geneigd te zien hoe God Zijn liefde en zegen in je leven uitgiet. Hierdoor zul je meer van Zijn vrede en vreugde ervaren, wat de stress vermindert door een houding van dankbaarheid in je hart op te wekken (zie Psalm 100).

3. Liefhebben door anderen te dienen terwijl je viert

Ik heb lang geleden geleerd dat het niet mogelijk is om egoïstisch te zijn en tegelijkertijd gelukkig. 

De waarheid is dat hoe meer ik me richt op het liefhebben van anderen, op wat ik kan doen om het leven van iemand anders beter te maken, hoe meer vervuld en vreugdevol ik ben (zie Johannes 13:34-35).

Als je deze drie tips volgt tijdens de aankomende feestdagen – en nog beter, het hele jaar door – beloof ik je dat je leven elke dag vrediger en meer vervuld zal zijn!

Hoe je actief kunt worden

Terwijl je je voorbereidt op de komende feestdagen, open je hart en ervaar het als nooit tevoren.

Maak tijd met God je allerbelangrijkste prioriteit

Lees de volgende gedeeltes: Mattheüs 6:19-21, 33; Mattheüs 22:37-38; Johannes 15:5; Lukas 10:38-42

Met de feestdagen om de hoek is het belangrijk om na te denken over onze prioriteiten. Hoe kun je te midden van alle drukte praktische stappen zetten om God centraal te blijven stellen tijdens de feestdagen?

Probeer dit: God is onze ultieme stress-verlichter. Begin elke dag door minstens een paar minuten met God te praten of Zijn Woord te lezen. Ontvang Zijn vrede en kracht, zodat je volop kunt genieten van alles wat je doet.

Gebed: “Vader, ik wil dat U op de eerste plaats in mijn leven staat. Laat me alstublieft zien waar mijn prioriteiten uit balans zijn en help me U op de eerste plaats te zetten. In Jezus’ naam, amen.”

Leef in het heden en geniet van elk moment

De volgende Bijbelgedeeltes kun je dan lezen: Mattheüs 6:34; Psalm 118:24; Prediker 3:1-8; Jesaja 43:18-19

Terwijl je je hart voorbereidt om de geboorte van Christus te vieren, onthoud dat elk moment een geschenk is van God, en we moeten het leven en de mensen waarderen die God op ons pad heeft geplaatst. Kun je werkelijk van het nu-moment genieten? Hoeveel geniet je van de mensen in je leven?

Schrijf 3 dingen op die je kunnen helpen om te genieten van het moment.

Gebed: “Vader, ik ben dankbaar voor deze dag die U mij heeft gegeven. Met Uw hulp wil ik in het heden leven, niet in het verleden of in de toekomst. Dank U voor wat U vandaag voor mij in petto heeft. In Jezus’ naam, amen.”

Focus op het liefhebben van anderen

Lees deze gedeeltes: Johannes 15:12; 1 Johannes 4:11; Romeinen 12:10; 1 Petrus 4:8

Een van de meest waardevolle en mooie dingen die we kunnen doen, is anderen liefdevol behandelen. De feestdagen zijn een perfecte tijd om manieren te vinden om uit te reiken naar iemand of hulp aan te bieden. 

We kunnen ons voornemen om na te denken over de positieve eigenschappen van de mensen die we kennen en naarmate we dat doen, zal onze houding ten opzichte van hen verbeteren.

Denk aan de mensen met wie je tijd doorbrengt tijdens de feestdagen. Schrijf je eigen gebed waarin je God vraagt je te helpen je te richten op de goede eigenschappen van mensen en hen lief te hebben zoals Hij jou liefheeft. Vraag Hem om je te helpen creatieve manieren te bedenken om liefde aan hen te tonen.

Joyce

Welke van deze ideeën kun je meteen uitvoeren? Doe het direct, nu het nog vers in je geheugen zit … Heb je de eerste stap gezet? Wat nu? Dit wordt een kersttijd waar God blij mee is en jij zeker ook!

videotip nieuwsbrief van Joyce Meyer

Wil je weten hoe Joyce Kerst viert? In deze video nodigt Joyce je uit bij haar thuis, vertelt ze over haar eigen kersttradities en hoe je in deze tijd de belangrijkste dingen niet uit het oog verliest.

producttipp - nieuwsbrief van Joyce Meyer

Mijn actieve kalender van Joyce

Deze actieve kalender helpt ons om goede voornemens het hele jaar door vol te houden. Met krachtige citaten van Joyce, Bijbelteksten en een maandelijkse uitdaging.

Onze tip: geef de kalender samen met het notitieboekje cadeau!

Verander met ons de wereld! Nieuwsbrief van Joyce Meyer
In de rosse buurt van Thessaloniki - Hand of Hope van Joyce Meyer - nieuwsbrief december 2023

ACHTER DE DEUREN

Gisteravond verlieten we ons hotel in het centrum van Thessaloniki en binnen 15 minuten waren we in een compleet andere wereld. Midden in een moderne metropool waren we plotseling beland in een gebied met vervallen huizen en groezelige, donkere steegjes. We werden geconfronteerd met een andere werkelijkheid – de rosse buurt van Thessaloniki.

Hier in Griekenland is prostitutie legaal, maar wat er achter deze deuren gebeurt is vaak noch legaal, noch humaan. Je vindt er vrouwen die zijn binnengelokt met beloften van een beter leven, een goede baan of zelfs de liefde van hun leven. Maar wat ze in werkelijkheid aantreffen is een pure hel. Ze zijn gevangenen – gevangen gehouden door fysiek geweld, bedreigingen aan het adres van hun familie, financiële afhankelijkheid en emotionele chantage.

Dit soort plekken heb ik over de hele wereld gezien. En ook al zijn ze anders, één ding blijft altijd hetzelfde: de lege, gebroken blik van de vrouwen. Een zware metalen deur is het enige dat tussen de vrouwen en mij in staat, maar tegelijkertijd zijn we gescheiden door een onoverkomelijke kloof.

De volgende ochtend spreek ik Rania. Ze heeft achter deze metalen deuren gewoond. Rania is haar schuilnaam; ze kan haar ware identiteit niet onthullen. Ze vertelt me hoe ze de man geloofde die haar een beter leven in een ander land had beloofd. 

Toen ze aankwam, was het allemaal een leugen en dreigden ze haar familie te vermoorden als ze niet gehoorzaamde. Jarenlang zwoegde ze dag en nacht, alsof ze in trance was. Ze zei dat ze zelfs toestemming vroeg om het vuilnis buiten te zetten, alleen maar om een glimp van de zon op te vangen. Ze vertelt in tranen hoe haar ongeboren kind werd gedood.

Dankzij de hulp van A21, een organisatie die vecht tegen mensenhandel die al jaren wordt gesteund door Joyce Meyer Ministries, vindt ze langzaam haar weg terug naar het leven. Liefde kan wonderen doen en vandaag geniet Rania van de eenvoudigste vrijheden, zoals het roepen naar de zon: “Ik ben vrij!”.

Het is tijd om deze barricades af te breken! Je hoeft niet in de duisternis van een rosse buurt te duiken om deze deuren die ons van elkaar scheiden te openen. Je kunt nu beginnen, waar je ook bent. Word je bewust van de situatie en dan bid en doneer wat je kunt.

Een verslag van Ginger Stache

Bid alsjeblieft met ons mee,

Bedankt voor elk gebed en elke donatie!

Social Media

#jesusfirst

Elke maand nemen we ons op sociale media voor om te groeien op een bepaald gebied 🌱 🦶 of om verandering toe te laten. ⤴️ December staat natuurlijk in het teken van Kerstmis. ✨ We willen onze gedachten, onze tijd en onze relaties concentreren rond de Persoon waar Kerstmis om draait: Jezus! ✝️ Doe je mee?

download-label-nl-180px-hoch

Bemoedigende quotes om te downloaden

Hier vind je elke maand een bemoediging van Joyce, die je gratis kunt downloaden als achtergrond voor je computer of smartphone.

Met God ervaren - nieuwbrief van Joyce Meyer

“Dank u wel voor de geweldige, gezalfde en liefdevolle prediking. Ik dank ook God hiervoor dat Hij heeft gezorgd dat uw bediening op het goede moment op mijn levenspad is gekomen. En dat is alleen het werk van God, want zo werkt God, altijd op het goede moment, volgens Zijn wil en tijd. Dank u wel.

Ik heb zeer veel getuigenissen van wat God heeft gedaan, ik had te maken met kwade mensen, ben gescheiden, bestolen en verlaten als dakloze, levende op straat. Ik heb genezing en genade ervaren. In 2015 en 2016 heb ik twee zware en totaal mislukte operaties gehad. Maar God geeft mij genezen op bovennatuurlijke genezing en dat is onverdiende gunst. Ik heb veel mogen ontvangen van de Heer. Ik was zelfs verlamd twee jaar. Sinds januari dit jaar 2023 loop ik weer. Ik schrijf getuigenissen om God groot te maken en te laten zien dat Zijn liefde boven alles staat. Leugen heeft geen kans. God is de almachtige God, de Alfa en Omega, Amen.” – Dorota B.

Wat betekenen de preken en boeken van Joyce voor je? Hoe ben je daardoor bemoedigd? Deel het met ons zodat anderen hierdoor ook aangesproken worden.