Nieuwsbrief de Joyce Meyer April 2022 - waarde

Beste vrienden! Het is een bijzonder moment in je leven als God je iets in Zijn Woord laat zien wat je eerder nog niet had ontdekt… het is net alsof het licht aangaat in je geest. Ik vind het fantastisch wanneer dat gebeurt en ik gun jou die ervaring ook!

Ik ben ervan overtuigd dat God Zijn licht wil laten schijnen over deze waarheid voor jouw leven: Jouw verleden bepaalt niet wie jij bent. Wat anderen over jou hebben gezegd bepaalt niet wie jij bent. Jij bent wie God zegt dat je bent en je vindt je identiteit in Hem. Ik had echt een eureka-moment nodig om dit zelf te kunnen zien.

Weet je, jarenlang wist ik zelf niet wie ik echt was. Dat lijkt misschien vreemd. Ik bedoel, ik wist natuurlijk wel dat ik Joyce was… dat ik Dave’s echtgenote was… dat ik moeder was. Maar ik zag mezelf nog steeds door het filter van mijn verleden, het filter van mislukking en het filter van hoe anderen me een label hadden opgeplakt. Herkenbaar?

Zolang ik me herinner – totdat ik op mijn achttiende uit huis ging – werd ik seksueel, verbaal, emotioneel en lichamelijk misbruikt door mijn vader. Ik droeg de pijn hiervan met me mee in mijn vroege volwassen jaren en het zorgde ervoor dat ik een geruïneerd zelfbeeld had.

De manier waarop we onszelf zien heeft invloed op elk aspect van ons leven. Dat gold in ieder geval voor mij. Ik was altijd negatief… makkelijk gefrustreerd… niet blij met mijn leven.

Voordat ik je vertel wat God me heeft laten zien, heb ik eerst een paar vragen voor je:

Ik vraag dat omdat zulke gevoelens een heleboel frustraties kunnen veroorzaken en je je er erg ongelukkig door kunt voelen. Ik weet dat uit ervaring, want het is precies waar ik zelf doorheen ging. Maar ik dank God voor mijn eureka-moment.

Op een dag las ik in Gods Woord en kwam bij 2 Korintiërs 5:7 en dat veranderde de manier waarop ik mezelf zag volkomen. ‘Want wij wandelen door geloof, niet door aanschouwen.’ Ik had deze tekst al zo vaak gelezen, maar vandaag voelde ik dat de Heilige Geest mij vroeg: ‘Joyce, wat geloof jij over hoe God jou ziet? Geloof je echt dat Hij van je houdt?’ De waarheid was dat ik dat niet geloofde.

Ik leefde ‘door aanschouwen’. Ik zag alle dingen uit mijn verleden. Maar God wilde dat ik ‘door geloof’ zou leven – mezelf zou zien zoals Hij mij zag en te weten dat Hij werkelijk van mij hield! Vanaf dat moment begon er een proces waarin ik mijn identiteit in Christus ging ontdekken. De waarheid is: ik ben méér dan wat mij is overkomen. Ik ben meer dan wat anderen van mij denken. Ik ben wie God zegt dat ik ben! En dat geldt ook voor jou.

Je bent niet minder, minderwaardig of ongeliefd…

Misschien voel je dit niet altijd. Er zijn dagen waarin pittige omstandigheden of pijnlijke herinneringen ervoor zorgen dat je je afvraagt of je wel waardevol bent. Dat is een moment dat geloof komt. Jouw identiteit ligt verankerd in Christus – je bent wie God zegt dat je bent. Maar om die waarheid te ontvangen en te leven alsof je weet wie je bent in Christus… moet je kiezen voor geloof. Je kiest ervoor dit Woord te geloven boven al het andere.

Want wat God zegt over je is het enige dat ertoe doet. Dit is hoe het licht aangaat in je hart – door Zijn Woord dat je leert wie je bent en waar je door God voor bent gemaakt.

Wanneer je ’s morgens wakker wordt, neem dan het dagelijkse besluit om je identiteit in Christus te vinden.

Nieuwsbrief van Joyce Meyer in april

Als jij jouw deel doet, zal God Zijn deel doen. Hij is altijd trouw! Net zoals Hij voor mij deed, zal God je hele blik op het leven veranderen. Wanneer je begint te ontdekken wie je bent in Hem, zal alles gaan veranderen. Het fundament daarvoor is je waarde in Christus te begrijpen. Zodra je je identiteit in Hem vindt, is er geen limiet aan wat God in je leven kan doen.

Je bent een overwinnaar. God heeft je gemaakt met een doel. Hij houdt van je en Hij zal Zijn plannen in je leven vervullen.

Het is de hoogste tijd om het licht in je leven aan te doen!

image05

P.S. Hoe de omstandigheden om je heen ook zijn, wat je in het verleden ook hebt meegemaakt, wat anderen ook over je zeggen… God wil dat je Zijn licht van waarheid in je leven aan doet.

Weiger te leven met schaamte en veroordeling want dat is niet de wil van God. In deze uitzending leer je hoe je de verkeerde gedachten over jezelf overboord kunt gooien. Ontdek wie je bent in Hem!

Bemoedigende quotes om te downloaden

Hier vind je elke maand een bemoediging van Joyce, die je gratis kunt downloaden als achtergrond voor je computer of smartphone.

Wat je partnerschap BEWERKSTELLIGT

Heb jij je ooit afgevraagd wat jij als partner van Joyce Meyer Ministries teweeg kunt brengen? Dan wil ik jou een verhaal vertellen. Het is mijn verhaal.

Hand of Hope Nieuwsbrief van Joyce Meyer in april 2022

Toen ik 15 was, kwam mijn moeder met een onaangename waarheid: “Je vader is niet je biologische vader.” Hij adopteerde me toen ik drie was, dus hij was de enige vader die ik kende. Het raakte me hard en diep van binnen voelde ik me verraden. Het ging er thuis al ruig aan toe en mijn “adoptievader” en ik gingen regelmatig met elkaar op de vuist.

Ik ging met de verkeerde mensen om, waardoor ik drugs ging proberen en dat beviel me. Het was een magische manier om met pijn om te gaan. Maar al snel raakte ik verslaafd en verloor totaal de controle over mijn leven.

Drie en een half jaar heb ik op straat geleefd, ik hield me ternauwernood in leven. Ik heb verschillende afkickklinieken geprobeerd. Niets hielp.

Mijn oma zei dat ze elke dag voor me bad. Ik wist dat God bestond, maar ik was niet langer in staat om iets met die kennis te doen.

Ik sliep vaak op parkeerplaatsen van kerken omdat die veilig waren. Het was in een van deze kerken waar ik toevallig een oude vriend uit een afkickkliniek tegenkwam. Hij vertelde me over “Genesis”, een herstelprogramma voor mannen in het St. Louis Dream Center, een bediening van Joyce Meyer Ministries, en hoe het zijn leven had veranderd. Zonder erover na te denken, zei ik: “Dat moet ik ook doen.”

De volgende dag stond ik, met de hulp van mijn vriend, bij de voordeur van Genesis House. God gebruikte deze instelling om mij mijn kracht terug te geven, mijn karakter te veranderen en mij de persoon te maken die ik was voordat ik aan de drugs raakte. De dag waarop ik het eenjarige programma heb afgerond was een van de geweldigste dagen van mijn leven.

Ik ga nu naar een bijbelschool en ik hoop ooit op een plaats als Genesis te kunnen werken, omdat ik voor anderen zou willen doen wat Genesis voor mij heeft gedaan. Ik wil mensen ook de weg naar vrijheid laten zien door Jezus Christus.

Dat is ook de reden waarom ik partner ben geworden van Joyce Meyer Ministries. Omdat God uit liefde achter ons aan gaat en ons verandert en ons dan het voorrecht geeft om deel uit te maken van Zijn plan om een ander te helpen.

 

NU PARTNER WORDEN

Social Media Post Pasen - Nieuwsbrief van Joyce Meyer in april 2022

#nieuwbegin

Ook op sociale media vieren we het nieuwe begin door Pasen. We laten ons oude leven achter en beginnen helemaal opnieuw! 🐣

Volg ons op Instagram en stuur ons een 💛 in de comments als je opnieuw wilt beginnen met Jezus. Als je niet zeker weet hoe je dat moet doen, helpen we je graag.